Dorpsdiner voor eerst in tuin Singer

Laren Het 13de Dorpsdiner vindt dit jaar op zondag 10 juni plaats in de vernieuwde tuin van Singer Laren. Er is plaats voor 450 gasten (in plaats van 500) en het aantal reserveringen gaat hard, meldt Karel Loeff namens de Rotary Laren-Blaricum.

Het is leuk omdat de tuin van Singer gerenoveerd is, zegt Loeff. "Maar de organisatie met enorme tenten is ook heel kostbaar. We waren er met Singer vrij snel uit. Het wordt iets anders, maar de ontvangst is op het plein voor Singer en dat geeft ook een mooie sfeer, denken we."
Voor het eerst organiseert de Rotary ook een loterij. Door loten te kopen kunnen de deelnemers exclusieve prijzen winnen. Met de deelname aan het diner en de loterij dragen de gasten rechtstreeks bij aan een van de tien projecten van lokale goede doelen waarvoor de Rotary in totaal minimaal 25.000 euro wil ophalen. Naast toegang tot het Dorpsdiner kunnen de deelnemers met hun toegangsbewijs van dinsdag 5 tot en met zondagmiddag 10 juni gratis de nieuwe tentoonstelling 'Geschilderde tuinen' in Singer Laren bezoeken. Aanmeldingen voor het Dorpsdiner en loten worden verkocht via de website www.dorpsdiner.nl. Kaarten voor deelname kosten 44,50 euro per couvert.


Formeren
van colleges

Vervolg Vp

Gezien het belang van het behoud van de zelfstandigheid van Laren streven de formateurs ernaar met Liberaal Laren nauw samen te werken en de partijleden mogelijk bij een raadsprogramma te betrekken.

Eemnes

"Er wordt tempo gemaakt", laat Jan de Zeeuw van DorpsBelang (DB) in Eemnes weten. "Dit weekend is het conceptcoalitieakkoord van DorpsBelang en PvdA afgerond." Dit is gisteravond voorgelegd aan de leden van DB en aan de leden van de PvdA. Toen hebben er ook gesprekken plaatsgevonden met VVD, CDA en D66 om zich bij het coalitieakkoord aan te sluiten en mogelijk een wethouder te leveren. "Dit laatste omdat we een brede coalitie nastreven, eventueel zelfs met een raadsprogramma." DB wil af van zogenaamde vechtsituaties waar geen ruimte is voor dualisme of inbreng van de oppositie. "Een evenwichtig college met teamgevoel", aldus De Zeeuw.