Blaricum heeft college rond; Laren en Eemnes schieten op

BEL Anne-Marie Kennis (Hart voor Blaricum, HvB), Liesbeth Boersen (De Blaricumse Partij, DBP) en Gerard Knoop (CDA) gaan samen met burgemeester Joan de Zwart-Bloch het nieuwe college vormen. Over de verdeling van de portefeuilles moet nog gesproken worden.

Het eerste concept van het coalitieakkoord is klaar. "Eind deze week wordt het aangeboden aan de overige partijen met het verzoek aan te geven of en wat zij missen en graag toegevoegd zouden willen hebben/zien", zegt Anne-Marie Kennis.
Zij verwacht dat tijdens de raadsvergadering van 24 april de wethouders beëdigd kunnen worden en het akkoord definitief is.
Larens Behoud (LB) gaat verder met de VVD. Na een inventarisatieronde van de vijf politieke partijen is het advies van informateur Leo Janssen opgevolgd en besloten door te praten met de VVD.

Janssen gaat als formateur verder om samen met lijsttrekker Peter Calis tot een coalitieakkoord en collegevorming te komen. De formateurs hopen er voor Koningsdag uit te zijn.

Niet met Liberaal Laren

De afgelopen vier jaar vormden LB en VVD samen met het CDA de coalitie. Na uitgebreide gesprekken kon de informateur alleen maar concluderen mede-winnaar Liberaal Laren, die van twee naar vier zetels groeide, niet in een komende formatie te betrekken.

3