Het volleybaltoernooi van The Smashers is een schot in de roos.
Het volleybaltoernooi van The Smashers is een schot in de roos. Foto: The Smashers

Inschrijven voor Smashers-volleybaltoernooi

Laren Volleybalvereniging The Smashers organiseert op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) voor de 37ste keer op de velden van sportvereniging SV Laren'99 aan het Schuilkerkpad het alom bekende volleybaltoernooi, waarbij vrienden- en familieteams het tegen elkaar opnemen.

Met de organisatie van dit toernooi wil The Smashers het spelen van volleybal promoten en de deelnemers laten genieten van een gezellige en sportieve dag. Voor de jeugd zijn er extra activiteiten. "Wij hopen weer op vele teams", zegt voorzitter Jan Smit. Vorig jaar sloegen vierhonderd mensen (verdeeld over 53 teams) een balletje.
Het toernooi staat open voor recreanten (geen competitieteams) in diverse categorieën: gemengd, mannen, vrouwen en jeugd (vanaf 12 jaar). Voor jeugdteams (12-15 jaar) wordt een aparte poule samengesteld. Deskundige leiding zal hiervoor aanwezig zijn. Ook wordt een miniclinic gegeven voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Inschrijven kan per straat, familie, vriendenclub, buurt, school, bedrijf, gezin of vereniging. De teams worden ingedeeld in groepen van 5 à 6 teams. Iedere poule is van ongeveer gelijke sterkte en kent een winnaar. "Het recreatieve karakter is het belangrijkste ingrediënt van dit gezellige toernooi. Het is daarom van belang dat de deelnemers nauwkeurig het digitale inschrijfformulier invullen. De toernooiorganisatie kan dan de poules zo veel mogelijk op gelijke sterkte formeren", meldt Smit.
Ieder team dient, naast het bedenken van een originele naam, ook een scheidsrechter te leveren. De prijsuitreiking is om 17.00 uur. De prijs voor een deelnemend team bedraagt 20 euro. Jeugdteams mogen gratis meedoen. De inschrijving gaat digitaal via www.smashers.nl. Het team wordt definitief ingeschreven als het inschrijfgeld is ontvangen. Voor de meest originele naam en de fraaiste/gekste outfit stellen de organisatoren leuke prijzen beschikbaar. Een deskundige jury kiest de winnaars.
In de kantine is vanaf het begin van de middag het muzikaal spektakel van Discotheebe te beluisteren en voor de kinderen staat er een springkussen. Ook kunnen zij zich laten schminken.