Herinrichting van Prins Hendriklaan-Boissevainweg

Blaricum In opdracht van de provincie Noord-Holland wordt er door VolkerInfra gewerkt aan de herinrichting van de Prins Hendriklaan-Boissevainweg (N526). De werkzaamheden duren tot en met 5 mei.

Tegelijkertijd met dit onderhoud worden de wegen veiliger ingericht en worden faunavoorzieningen gemaakt om de natuurgebieden aan beide kanten van de weg te verbinden.


Samenspel van kunsten tijdens BEL Art-expo

Laren De veelzijdige BEL Art-tentoonstelling in het BEL-kantoor aan de Zuidersingel 5 van Ans van Horssen-Medema, Rineke Wartena en Ria van der Mik in het BEL-kantoor wordt donderdag 19 april geopend. Hun werk is te zien tot en met 29 mei.

Als kind al raakte Van Horssen-Medema gefascineerd door foto's die haar vader met zijn boxje maakte. Op haar zeventiende kocht zij zelf voor 25 gulden een camera en sindsdien is fotografie haar passie geworden. Wartena vertrok in 2000 een week naar Frankrijk om te schilderen op muziek en zij werd daardoor gegrepen. Bij schilderen op muziek gaat het erom of je in staat bent bepaalde vermogens naar believen in of uit te schakelen. Ria van der Mik begon 25 jaar geleden met glas te werken. Boeiend vindt zij vooral de combinatie van het creatief bezig zijn met het ambachtelijke. Ze restaureert glas-in-loodramen in opdracht en maakt wandobjecten naar eigen ontwerp.