De betrokken partijen zijn blij met de afspraken.
De betrokken partijen zijn blij met de afspraken. Foto: Gemeente Blaricum

Prestatieafspraken sociale huur

Blaricum De gemeente Blaricum, woningcorporaties Het Gooi en Omstreken en de Alliantie, de huurdersorganisatie Het Gooi en Omstreken en de huurdersbelangenvereniging G&V van de Alliantie hebben de prestatieafspraken 'Blaricum 2018-2022' ondertekend.

De partijen hebben afgesproken dat de voorraad sociale huurwoningen in deze periode met circa honderd woningen toeneemt. Ook zijn afspraken gemaakt over betaalbaarheid, bijzondere doelgroepen, doorstroming, verduurzaming en leefbaarheid. Liesbeth Boersen, wethouder Volkshuisvesting Blaricum: "Ik ben blij dat er de komende jaren zo veel sociale huurwoningen bij komen. Zo blijft wonen in Blaricum ook mogelijk voor mensen met lagere inkomens."
In de prestatieafspraken worden de ambities en doelstellingen uit de Woonvisie Regio Gooi en Vechtstreek 2016-2030 en de Woonagenda Blaricum 2017-2022 verder uitgewerkt. Corporaties zetten zich in om meer woningen beschikbaar te stellen voor zowel ouderen als jongeren door meer betaalbare nieuwbouwwoningen en een betere doorstroming. Zo krijgen ouderen die een eengezins-sociale huurwoning verlaten, voorrang bij een nieuwbouw sociale huurwoning voor ouderen. Joan van der Burgt, directeur de Alliantie: "Mooi aan de totstandkoming van de prestatieafspraken is dat we de koers hebben bepaald. Grote winst vind ik dat we met elkaar hebben afgesproken dat de sociale huurvoorraad waar mogelijk wordt uitgebreid, waarbij het van belang is dat het aanbod past bij de toekomstige vraag." Ook de huurdersverenigingen zijn tevreden over de afspraken.
De sociale woningen in de Blaricummermeent worden aardgasloos gerealiseerd. De partijen vullen de komende jaren de afspraken over duurzaamheid verder in.