Een vrijwilliger overhandigt een deelnemer de draad die door het oog van de naald gehaald wordt.
Een vrijwilliger overhandigt een deelnemer de draad die door het oog van de naald gehaald wordt. Foto: PR

Textielatelier Knip-Oog in De Schoter

Eemnes Het Textielatelier Knip-Oog in De Schoter aan de Wakkerendijk 66a is elke donderdag van 14.00 tot 17.00 uur open voor wie in het kader van Tijd voor Meedoen wil komen breien, borduren of kleding wil ontwerpen en maken. Het is een initiatief van Versa Welzijn en Goede Buren Eemnes.

"Centraal staat de gedachte dat Textielatelier Knip-Oog een plek gaat worden voor mensen om elkaar te ontmoeten, om samen te werken en om elkaar te leren kennen", zegt Gerard Beentjes van Goede Buren Eemnes. Het gaat daarbij niet alleen om herstelwerkzaamheden, maar vooral om het creatieve proces van nieuwe dingen maken.

Lockmachine

Bij de opening - vorige week donderdag - werden de initiatiefnemers verrast door wethouder Jan den Dunnen. Hij gaf namens de gemeente Eemnes een tegoed voor een set scharen en bood uit particulier bezit een lockmachine aan, een speciale naaimachine geschikt voor het maken van een zoom.

Hand reiken

Versa Welzijn en Goede Buren Eemnes hopen dat Textielatelier Knip-Oog bijdraagt aan de doelstelling van Tijd voor Meedoen: mensen een hand reiken om mee te doen in de samenleving. "Deze activiteit richt zich op alle mensen die zich oriƫnteren op de arbeidsmarkt, op nieuwkomers en statushouders die zoeken naar een nieuw perspectief."

Meedoen?

Textielatelier Knip-Oog gaat in de aanloop gerund worden door vrijwilligers van Goede Buren Eemnes, terwijl Versa Welzijn gaat zorgen voor de organisatie. Vrijwilliger of deelnemer worden? Neem dan contact op met Marjolein Post (06-13966050) of Gerard Beentjes (06-22418456).