Brandwonden voor monteur Tom Coronel

Eemnes De monteur van Tom Coronel heeft donderdagavond tweede- en derdegraads brandwonden opgelopen aan arm en been. Het betrof een ongeluk met benzine. De man zou buiten in brand hebben gestaan.

Even voor 22.00 uur snelden meerdere ambulances, de traumahelikopter en de brandweer naar het huis van Coronel aan de Goyergracht Zuid in Eemnes. De traumahelikopter landde op het golfveld van de Goyer Golf & Countryclub.
Beveiliging en politie hielden de media buiten het hek in het buitengebied van Eemnes nabij Hotel de Witte Bergen. Een ambulance verliet met de grootste spoed het erf van Coronel.


Klokken luiden met de hand

Eemnes In het kader van het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed hebben de klokkenluiders uit Spanje (Albaida) het initiatief genomen voor een gemeenschappelijke Europese klokluiding op zaterdag 21 april om 12.00 uur.

"Als Klokkenluiders Gilde Eemnes van de Historische Kring Eemnes doen we daar graag aan mee", zegt Jaap Groeneveld. "Temeer daar deze grote Europese luiding bovendien het verzoek ondersteunt om handmatig klokluiden in heel Europa te erkennen als Immaterieel Cultureel Erfgoed." In Eemnes luiden de klokken van de Hervormde Kerk in de Kerkstraat en van het Dikke Torentje aan de Wakkerendijk. Iedereen is welkom om te komen kijken.


Activiteiten
in De Hilt

Eemnes In De Hilt vinden in de meivakantie tal van activiteiten plaats voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kaartjes zijn te koop in het centrum aan de Hasselaarlaan 1c. Meer informatie op www.dehilt.nl.