Timo Smit.
Timo Smit. Foto: Leo Janssen

Timo Smit haalt schuurtje weg, maar: 'Laat anderen met rust'

Laren Laarder Timo Smit haalt zijn omstreden schuurtje aan de Torenlaan vrijwillig weg. Directe aanleiding is dat de gemeente Laren handhavend optreedt tegen het schuurtje van Lily Zeligman. Zij moet deze voor 1 mei verwijderd hebben.

In een open brief, die te te lezen is op www.laardercourant.nl, haalt Smit uit naar de Larense bestuurders. "Raadsleden die in 2012 juist de pleitbezorgers waren om dit schuurtje met rust te laten, begonnen deze verkiezingstijd om het hardst handhaving te eisen", schrijft hij. Ook stipt hij de omgekeerde vriendjespolitiek aan: "Als het niet om het schuurtje van Timo Smit ging was het zeker ongemoeid gelaten." Smit vindt dat er in Laren niet nog meer slachtoffers mogen vallen. "En dat gevaar bestaat zolang ik mijn schuurtje laat staan."
Een heksenjacht naar anderen mág er niet komen, zegt Smit. "Als ik het nú toch nog laat staan, wat de gemeente al in 2012 dus wel billijk en redelijk vond, kunnen er nog meer slachtoffers komen. En dat is echt het laatste dat ik wil. In de komende bestemmingsplanprocedures zal ik doorvechten voor het recht van een schuurtje in mijn achtertuin op de 'gewraakte' plek, maar ik zal het 'corpus delict' zelf op korte termijn verwijderen dan wel verplaatsen naar een plek die elke afgunst, azijnpisactie of aanval op mijn integriteit kan doorstaan."
Noud Bijvoet en Nico Wegter (D66) kaartten het omstreden tuinhuisje steeds aan, maar laten "deze onverkwikkelijke affaire, gezien de ontstane situatie, verder rusten".