Kritiek op kunstschenking onnodig

Laren Oud-raadslid Chris Bogaers (PvdA) heeft zaterdag - via de mail - aan de fractievoorzitters van de lokale partijen gevraagd om eens kritisch naar de clausules omtrent de miljoenenschenking van Els Blokker aan Singer Laren te kijken. Toen dit bericht online kwam bij deze krant reageerden dorpsgenoten massaal.

Bogaers wilde weten of de gemeente nooit financieel hoeft bij te springen om de nieuwe vleugel en de collectie te conserveren. "Ik zou het heel vervelend vinden als in 2050 mijn kinderen en kleinkinderen deze schenking mee zouden moeten helpen financieren ten koste van andere projecten in ons mooie dorp", schreef Bogaers. Hij noemt de kunstcollectie ook mooi nieuws: "Een prachtige gift waar menig museum jaloers op zal zijn. Toch ben ik kritisch gezien het verleden. Met deze gift lijkt de geschiedenis zich te kunnen herhalen."
Ook mevrouw Blokker klom in de pen en liet de heer Bogaers weten dat hij haar best even had mogen bellen. "In dat gesprek was het duidelijk geworden dat ik natuurlijk nooit Laren zal opzadelen met de financiƫle gevolgen van mijn schenking. Daar is allang over nagedacht en wij hebben een prima oplossing gevonden. Het bedroeft mij dat je niet op deze wijze te werk ben gegaan, aangezien wij elkaar al jarenlang kennen. Evenzeer als het mij verbaast dat je deze eenvoudige vraag zo graag wilt delen met de nodige andere mensen. Dat geeft te denken", schreef zij. Meer reacties op www.laardercourant.nl.