Misa Criolla in kerk aan Kerklaan

Laren Het koor 'Zingen voor je Leven-Amsterdam', voert zondag 22 april in de Ontmoetingskerk aan de Kerklaan de Misa Criolla (uitspraak Miesa Criozja) uit, het bekendste werk van de Argentijnse componist Ariel Ramírez.

Deze mis werd in 1964 gecomponeerd en is tussen 10.00 en 11.00 uur te horen. De uitvoering vormt een essentieel onderdeel van de kerkdienst.

Vergeten

Het koor 'Zingen voor je Leven-Amsterdam' bestaat uit mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben. Zij zijn bij elkaar gekomen om te zingen voor het leven, om de kanker even te vergeten. Dat het leven een kleurrijk geheel wordt ervaren zij steeds weer tijdens het zingen. Een lach en een traan en alle plezier klinken in een samenklank die hoop brengt. Dat te doen in een compositie als de Misa Criolla is een feestje, een feest waaraan iedereen kan deelnemen. Aan de toetsen zit musicus Harrie Herfst en de algehele leiding is in handen van Anne-Marie Blink.


Bedrijven zonder water

Eemnes Bij graafwerkzaamheden op de Vogelkersberg is vrijdagmorgen een waterleiding gesprongen.

Hierdoor kwamen meerdere bedrijven aan de Vlierberg, Walnootberg en Vogelkersberg zonder water te zitten. Vitens kwam ter plaatse om de leidingbreuk te herstellen.


Workshops Dynamic Arts

Laren Tijs Krijnen (22), student Culturele en Maatschappelijke Vorming, organiseert vrijdag 20 april van 16.00 tot 19.00 uur samen met de mensen van Dynamic Arts diverse workshops.

Het betreft dj-, dans-, rap- en tekenworkshops, die geschikt zijn voor jongeren van 10 tot 18 jaar. Tijs Krijnen: "Met deze workshops willen wij een werkelijke bijdrage leveren aan de (kunst)educatie van kinderen."

Inschrijven

Deelname kost 5 euro per workshop. Inschrijven via gena@dynamicarts.nl. Dynamic Arts is gevestigd in De Scheper aan de Kerklaan 29.