Het echtpaar Houtkamp samen met Hanny Meulenkamp (r).
Het echtpaar Houtkamp samen met Hanny Meulenkamp (r). Foto: PR

Wereldwinkel sluit bestaan af met giften en afscheidsborrel

Laren Met het weggeven van cheques aan goede doelen en een borrel voor de vrijwilligers en bestuursleden is het tijdperk 'Wereldwinkel Laren' afgesloten. De stichting Watoto Samburu en Zulu Aid hadden geluk en kregen elk een cheque van 2.500 euro.

Het Larense echtpaar Marianne en Hans Houtkamp richtten Watoto Samburu in 2000 op nadat zij een bezoek aan Kenia hadden gebracht. Het doel van de stichting is om op zeer directe wijze bij te dragen aan verbetering van de toekomst van de kinderen van de Samburu.

Bestuursleden Aad en Teunie van der Meer van de Stichting Zulu Aid in Zuid-Afrika waren dankbaar voor het mooie bedrag. Hun organisatie is werkzaam in Kwazulu Natal en ondersteunt daar het Hillcrest Aids Centre.

Hiv-virus

De Wereldwinkel-voorzitter heeft enige jaren geleden met eigen ogen kunnen zien hoeveel steun het Hillcrest Aids Centre biedt aan mensen die leven met hiv en aids en/of mensen waarvan de familieleden besmet zijn met het hiv-virus: ze krijgen toegang tot zorg, preventie, behandeling, scholing en ondersteuning.

Pijn in het hart

De medewerkers hebben met pijn in het hart afscheid genomen van de winkel. Sommige zetten hun werkzaamheden voort in de Wereldwinkel Eemnes aan de Zuidersingel 6. Daar zijn fairtradecadeauartikelen te koop.