Geheim memo blijft geheim

Eemnes Een geheim memo van het college mag geheim blijven. Daartoe hebben de coalitiepartijen maandagavond besloten. De oppositie wilde echter openbaarheid van zaken.

Het zou gaan over het afkopen van de aanbesteding van het Huis van Eemnes. Openbaar maken van het memo zou de onderhandelingspositie van de gemeente niet ten goede komen, aldus burgemeester Roland van Benthem.
DorpsBelang en PvdA dienden ook een motie Vreemd aan de orde in voor een enquête onder de bevolking met betrekking tot het Huis van Eemnes. Deze gaat er komen en snel ook, want de onderzoeksresultaten dienen medio mei al beschikbaar te zijn. Ook dient er een informatievoorziening voor de Eemnessers te komen. Voor de informatievoorziening en enquête samen wordt maximaal 25.000 euro vrijgemaakt. Dit bedrag komt ten laste van het voorbereidingskrediet Huis van Eemnes. Emil Schade (VVD) noemt dit traject een heilloze weg. "En die gaan wij niet volgen."


Michael Jonker (45) directeur Hart van Laren

Laren Michael Jonker is officieel benoemd tot directeur van Hart van Laren.

Hij nam het werk van voorgangster Jolinda van Osch al vanaf 1 december over. De Stichting Hart van Laren beheert het Brinkhuis en Schering & Inslag. Jonker is opgegroeid in Laren en woont in Huizen. Hij was eventmanager aan de TU Delft.