Krapte op woningmarkt in 't Gooi houdt aan

Laren Voor kandidaat-kopers blijft het de komende tijd een helse klus om een fijne en tevens betaalbare woning in deze regio te vinden. Het aanbod neemt alleen maar af, terwijl de vraag groot blijft. Dat meldt makelaarsclub NVM, afdeling 't Gooi op basis van de woningmarktcijfers van het eerste kwartaal van 2018.

Hoewel de woningen in 't Gooi populair blijven, neemt het aantal bezichtigingen per woning wel iets af. "Veel zoekers raken ontmoedigd door het feit dat door deze marktontwikkeling al snel boven de vraagprijs geboden moet worden. Hierin vindt wellicht in het tweede kwartaal toch een kentering plaats." Gelijk met de landelijke tendens loopt ook in deze regio het aantal te koop staande woningen terug.

Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn er 734 woningen in deze regio verkocht binnen gemiddeld zes weken. De gemiddelde verkoopprijs steeg met ruim 10% naar ruim vier ton. Van de appartementen verwisselden er 176 van eigenaar voor een gemiddelde transactieprijs van 214.000 euro, een prijsstijging van 21,2% ten opzichte van een jaar eerder.

Van de tussenwoningen werden er 205 verkocht met een gemiddelde transactieprijs van 294.000 euro (een plus van 10,2%). Er werden 137 hoekwoningen verkocht voor gemiddeld 328.000 euro, een prijsstijging van 1,6%.
Met de twee-onder-een-kapwoningen ging het ook goed. Er werden er 136 verkocht tegen een gemiddelde transactieprijs van 533.000 euro (een plus van 4,3%). Van alle vrijstaande woningen verwisselden er tachtig van eigenaar voor een gemiddeld bedrag van 989.000 euro (een plus van 13,4%).