De wethouders worden benoemd.
De wethouders worden benoemd. Foto: Jacqueline Roest

Eemnesser college bestaat opnieuw uit louter mannen

Eemnes Jan van Katwijk en Erwin van Dalen (DorpsBelang) en Sven Lankreijer (PvdA) zijn maandagavond geïnstalleerd als wethouders. De eerste twee namens DorpsBelang (beiden 0,6 fte) en Lankreijer namens de PvdA (1,0 fte).

Jan van Katwijk (68) is jurist en is werkzaam geweest binnen de afdeling Personeel en Organisatie in verschillende bedrijven. "Mijn betrokkenheid bij Eemnes vloeit primair voort uit het voortdurend ervaren van het unieke karakter van de gemeente. Reden waarom ik het koesteren van deze bijzondere eigenschappen ook op politiek vlak vorm en inhoud wil geven", licht Van Katwijk toe.
Eemnesser ondernemer Erwin van Dalen (45) voelt zich vereerd gekozen te zijn tot wethouder. "Ik zal me graag inzetten voor het behoud van het dorpse karakter van Eemnes en bovenal voor het samen-sterk-gevoel." Van Dalen heeft ruim achttien jaar bestuurservaring dankzij zijn twee bedrijven die eind vorig jaar van Ankeveen naar Eemnes zijn verhuisd. Hij is inmiddels tien jaar woonachtig in Eemnes en is vader en stiefvader van twee kinderen.
Sven Lankreijer (45) is halverwege de vorige periode als wethouder van Eemnes ingestapt. "Ik ben blij dat het mij gegund wordt mijn periode als wethouder te verlengen, zodat ik mij kan inzetten om Eemnes voor iedereen een fijne woonplaats te laten zijn en blijven", zegt hij. Lankreijer is geboren en getogen in Eemnes, vader van twee kinderen en als ICT'er gewend om processen vakkundig en vaardig aan te sturen.
De ruim twee fulltimebanen (2,2 fte) passen bij een gemeente ter grootte van Eemnes. "En gezien de zaken die op de gemeente afkomen is dat ook noodzakelijk", meent de coalitie. Gistermorgen is tijdens het collegeoverleg voor het eerst over de verdeling van de portefeuilles gesproken.