Leo Janssen met de zwart gekalkte vellen papier.
Leo Janssen met de zwart gekalkte vellen papier. PR

'GS geven geen openheid van zaken'

Laren "Als dit met openheid van zaken wordt bedoeld, dan is het meer dan slecht gesteld met de democratische besluitvorming in onze provincie Noord-Holland”, zegt Leo Janssen, secretaris van Larens Behoud (LB) verbijsterd.

Gedeputeerde Staten (GS) moesten met de billen bloot toen de Hoor- en Adviescommisie het provinciale college adviseerde aan het Wob-verzoek van LB te voldoen. Janssen kreeg de papieren toegestuurd, alleen was de meeste tekst op de pagina's met zwarte stift onzichtbaar gemaakt. De LB-secretaris voelt zich enorm gepiepeld door Johan Remkes, commissaris van de Koning, en gedeputeerde Jack van der Hoek. "Net als de collega-politici van de andere dorpen die met ons strijden tegen een fusie en voor het behoud van de zelfstandigheid van Laren, Blaricum en Huizen. Wat een arrogantie, machtsmisbruik en dedain voor dat wat grote meerderheden in de verschillende dorpen willen. Ik dacht dat wij er voor de burgers zijn en niet voor de hoge heren van de provincie."
Janssen: "Schandalig dat het op deze manier gaat. Nu worden we gedwongen door de provincie om ons gelijk te halen bij de rechter. Dat brengt een hoop kosten met zich mee. Zo worden we dus uitgerookt! Maar we zijn geen Calimero. We strijden door. Wat heeft GS te verbergen? Wie niet met de billen bloot gaat, heeft vieze billen! Het is een laffe houding."
De redactie heeft bij de woordvoerder van de provincie Noord-Holland om een reactie gevraagd, maar die gaf niet thuis.