Laurens Kaarsgaren (2e van links) is nieuw bij het korps Blaricum.
Laurens Kaarsgaren (2e van links) is nieuw bij het korps Blaricum. Foto: Bert de Bruin

Versterking voor brandweerkorps

Blaricum Laurens Kaarsgaren komt het brandweerkorps Blaricum versterken. In totaal komen er dertien nieuwe medewerkers bij de brandweer Gooi en Vechtstreek. Allen hebben inmiddels de ambtseed/belofte afgelegd aan Joan de Zwart-Bloch, burgemeester en portefeuillehouder Brandweer van het Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek.

De nieuwe collega's ontvingen ook de brandweerpenning. Deze munt is het symbool van de waarden van de brandweer: behulpzaam, deskundig en daadkrachtig en staat voor de integriteit van de organisatie.
"Het is fijn dat we er weer een aantal nieuwe collega's bij hebben. Het is een uitdagend vak, zowel voor de vrijwilligers als voor onze beroepsmedewerkers", zegt brandweercommandant John van der Zwan.

Veel tijd en aandacht

"We besteden dan ook veel tijd en energie aan het opleiden en trainen van onze mensen. Ze staan vaak vooraan bij incidenten en dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Er wordt vaak wat extra's van je verwacht door je omgeving en daar moeten ze op voorbereid zijn", gaat Van der Zwan verder.
"Waar men je vooraf kende als persoon, word je nu door je woonomgeving ook gezien als brandweerman, er wordt op je gelet maar ook tegen je opgekeken. Daar moeten onze mensen zich doorlopend bewust van zijn en rekening mee houden. Brandweerman ben je 24 uur per dag, 7 dagen per week en het hele jaar door. Ik ben in ieder geval erg trots op mijn collega's die altijd maar weer paraat staan!"
De regionale brandweer kan eigenlijk altijd wel mensen gebruiken. Interesse om als vrijwilliger bij de brandweer aan de slag te gaan? Meld je dan aan bij een van de posten of kijk op www.kombijdebrandweer.nl.