'Textile art' bij Gijselman

Laren Bij Gijselman Expositie aan de Drift 6 zijn van 2 tot en met 13 mei 'textile art'-kunstwerken van Alice August de Meijer te zien.

Op hoogwaardige stoffen schildert zij met olieverf, waarbij ze gebruikmaakt van zelfgetekende en -gesneden sjablonen. Details en contouren worden getekend met naald en garens. Een werk bestaat uit duizenden steekjes.
Bezoekers zijn dagelijks welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.


Solo-expo Jilles Molenaar in Johanneshove

Laren Kunstenaar Jilles Molenaar (75) exposeert tot en met 23 mei in Johanneshove aan de Eemnesserweg 42.

In het figuratieve werk van Molenaar staat het landschap centraal. Het kleurgebruik is opvallend. De kleurnuances worden zorgvuldig afgewogen om de juiste spanning in het werk te verkrijgen; ze maken een belangrijk deel uit van de compositie. Zonder omhaal toont zijn werk herkenbare taferelen in rake penseelstreken.

Overhalen

In 2013 heeft Jilles zich eindelijk over laten halen zijn eerste solo-expositie te houden. De reacties waren zeer enthousiast. Vele uitnodigingen volgden. Inmiddels zijn er solo-exposities geweest in Loosdrecht, Hilversum, Weesp, Woerden, Eemnes en Laren. Jilles Molenaar geeft er de voorkeur aan zijn expositielocaties laagdrempelig te houden, zodat een breed publiek met zijn werk kennis kan maken.

De expositie is dagelijks te bezoeken tussen 09.00 en 18.00 uur.