Glazen wanden om Mariakapel

Laren De Mariakapel in de basiliek wordt met glazen wanden afgeschermd.

Daartoe heeft het huidige parochiebestuur van St. Jan/Goede Herder besloten. Dit betekent dat bezoekers via de toegangsdeur van de kerk toch bij de kapel kunnen komen en niet in de kerk.


Eemnesser (83) overleden na ongeluk

Eemnes De 83-jarige Eemnesser die vorige week dinsdag op de kruising van de Noord Ervenweg en de Volkersweg met zijn brommobiel in botsing kwam met een auto, is overleden.

Dat bericht werd zaterdag door de politie bevestigd.
De Eemnesser werd met zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 66-jarige automobilist uit Huizen kwam met de schrik vrij.


Meevaren op reddingboten in Blaricum

Blaricum Meevaren op de reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) kan zaterdag 28 april tussen 10.00 en 16.00 uur tijdens haar landelijke open dag. Dé dag om actief kennis te maken met het reddingswerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Reddingbootdag is er om de donateurs van de KNRM te bedanken voor hun steun en is voor het publiek de ideale dag om donateur te worden en mee te varen. In Blaricum liggen de reddingboten met ronkende motoren klaar bij het uitrukpunt bij het Stichtse Strand. Daar zijn de ambulancedienst en de brandweer aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Gedurende de dag is er een aantal reddingsdemonstraties waarin de diverse hulpverleningsdiensten een rol spelen. Verder zijn er leuke activiteiten voor de jeugd met een KNRM-tintje. Het reddingstation heeft een zogenaamd 'blauw oormerk' en is daarmee een kindvriendelijke locatie tijdens de reddingbootdag. Het uitrukpunt Blaricum is op zoek naar nieuwe bemanningsleden. Kijk op de website www.reddingbootdag.nl voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma's, richtlijnen voor bezoekers en meer.