Landverbod luchtballon bij paarden

Eemnes Luchtballonvaarders mogen niet meer landen in de buurt van paardenbedrijven. Daarover hebben de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) en de KNVVL (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart) afspraken gemaakt.

Aanleiding was een incident van 14 augustus 2017, toen ballonvaarder Rob Wiegers uit Soest laag over Stal Staal aan de Eikenlaan voer. De tientallen paarden in het land schrokken enorm. Wiegers verklaarde achteraf dat hij niet wist dat daar een paardenbedrijf zat.

Alle FNRS-bedrijven zijn nu opgenomen in de ballonvaartkaarten. Hierop zijn de FNRS-bedrijven bruin gemarkeerd. Dit houdt in dat de ballonvaarders weten dat zij in deze gebieden voorzichtig te werk moeten gaan. Hiermee kunnen dergelijke situaties in de toekomst voorkomen worden.


Bejaardentocht

Laren Het Bejaardencomité Laren organiseert donderdag 7 juni voor de 73ste keer de traditionele en unieke bejaardentocht.

De tocht vertrekt om 8.30 uur vanaf het kermisterrein. De deelnemers worden thuis opgehaald door de chauffeurs, die zich belangeloos hebben aangemeld. Het reisdoel blijft tot de dag van vertrek geheim. De organisatie is in handen van bestuursleden Alexander Armbrust, Frank Hessing en Jeroen Hamel, met hulp en inzet van een groot aantal vrijwilligers. Opgeven voor het aantrekkelijke dagje uit kan op 22, 23 en 24 mei bij de Gooische Apotheek aan het Pastoor Hendrikspark 32, telefoon 035-5382124 of op 25 mei van 10.00 tot 10.30 uur bij Johanneshove. Helaas kan het organiserend comité geen rolstoelen meenemen.


DigiCafé

Eemnes In de bibliotheek van Eemnes vindt donderdag 3 mei van 10.00 tot 12.00 uur het Digicafé plaats, waar mensen terecht kunnen voor digitale vragen.

Tijdens een Digicafé kunnen mensen gewoon binnenlopen met vragen over de pc, tablet, e-reader of smartphone. Iedereen kan en mag elkaar helpen. Dat is de bedoeling van deze ochtenden. De Digicafés worden georganiseerd in samenwerking met SeniorWeb. Vrij entree.