DAB voor nu tevreden over antwoord

Vervolg VP

Voor DAB zijn de antwoorden van de wethouder op dit moment voldoende. "Dit neemt niet weg dat DAB de voortgang blijft monitoren. Nog niet alle aangedragen oplossingen worden in behandeling genomen door onder andere 'tegenwerking' van Staatsbosbeheer. DAB heeft dit te kennen gegeven bij de wethouder en gaat ervan uit dat het laatste (positieve) woord hierover nog niet is gesproken", aldus fractievoorzitter Rob Bruintjes.


Herdenken
en vieren

Laren In de Ontmoetingskerk aan de Kerklaan vindt zondag 6 mei om 14.30 uur een veelzijdig concert plaats.

Het vocaal ensemble Puur onder leiding van Paul Snoek treedt op. De koor- en solostukken tijdens het concert zijn gekozen rond het thema 'Herdenken en vieren'. Naast muziek die troost en helpt bij het verwerken is er ook feestelijke muziek te horen om het leven, de vrede en de bevrijding te vieren. Het concert wordt afgesloten met songs die bekend werden door Vera Lynn. Ook de concertbezoekers kunnen in deze medley hun stem laten horen. Gratis kaarten voor het concert zijn die dag vanaf 14.00 verkrijgbaar aan de kerk. Na afloop is er een deurcollecte.


Ernst Wortel Trofee Laren

Het idee voor de trofee, die de naam van wijlen Ernst Wortel draagt, komt van Marcel Hilhorst, Marjolein Schiffers en Erwin van de Berg. Schiffers heeft de prijs ontworpen. Ernst Wortel was jarenlang voorzitter van de club die de feestweekactiviteiten organiseert.
Trofeewinnares Sacha van den Berg doet al sinds haar kindertijd mee aan ringsteken (toen te paard). De opperste concentratie van beide vrouwen die al jarenlang vriendinnen zijn, resulteerde in de eerste prijs. Volgend jaar doen ze zeker weer mee, zo laten de dames weten. De huidige voorzitter Erwin van den Berg kijkt overigens tevreden terug op het verjaardagsfeest van koning Willem-Alexander: "Alles is super verlopen. Veel leuke feedback. Zelfs mailtjes met complimenten ontvangen."