Wijziging GVVP raadsbreed aangenomen

Eemnes In de uitwerking van het Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan (GVVP) wil de gemeenteraad ook het stuk Laarderweg - tussen de koeienrotonde en Minnehof - uitgewerkt zien.

Hiervoor is raadsbreed een amendement aangenomen. Deze werd ingediend door de coalitiepartijen DorpsBelang en PvdA.


Burgemeester Joan de Zwart 10 jaar 'de baas'

Blaricum De gemeenteraad heeft burgemeester Joan de Zwart-Bloch in het zonnetje gezet vanwege haar 10-jarig burgemeesterschap in Blaricum.

Bea Kukupessy (DBP) herinnerde zich de installatie van de burgermoeder in de Hervormde Kerk nog goed, met een goed feest erachteraan. Kukupessy: "Het was een roerige tijd in de raad; we stonden er gekleurd op", richtte Kukupessy zich tot de burgemeester. "U wist de teugels in de raad wat aan te trekken, maar u heeft ook geleerd de teugels te laten vieren. Wij zijn trots op jou!"
"Ik herinner mij het als de dag van gisteren", reageerde Joan de Zwart-Bloch, die ondertussen haar hart aan Blaricum verpand heeft. "Zeg nooit nooit, maar ik hoef hier nooit meer vandaan. Ik voel me heel gezegend."


Ben Lüken vertrokken
uit Blaricum

Blaricum Met warme en mooie woorden is in de gemeenteraad afscheid genomen van wethouder Ben Lüken.

Er waren voor nu alleen bloemen. Op een later moment tijdens een bijeenkomst met collega's volgen de cadeaus, kreeg Lüken van burgemeester Joan de Zwart-Bloch te horen. Gerard Knoop, die ondertussen Lükens opvolger is, sprak hem namens de gemeenteraad toe. Complimenten voor wat Lüken samen met zijn collega's uit Huizen, Eemnes en Laren op het gebied van het sociaal domein voor elkaar heeft gekregen. "Dat werd gedropt vanuit Den Haag en jullie hebben het opgebouwd en structuur gegeven. Ik vind het een eer om dit dossier van jou over te nemen", aldus Knoop.