Nieuwste woonwijk heet Ruijtersweide

Eemnes De nieuwste woonwijk in Zuidpolder Oost gaat Ruijtersweide heten. Er komen ruim veertig (starters)woningen en onder andere vrijstaande en 2-onder-1-kapwoningen.

In het gebied is ook plek voor zeven vrije kavels (tussen de 400 en 700 vierkante meter) waar mensen hun droomhuis op kunnen bouwen. Zes van de vrije kavels liggen aan de Wakkerendijk. De andere kavel ligt tegenover het nu laatst bebouwde deel van de Zuidpolder. De verkoop van de vrije kavels start medio mei, de verkoop van de andere woningen begin/medio juni. Het is nog niet bekend wat de vierkantemeterprijs wordt.

Op maandag 7 mei om 20.00 uur staat een raadsessie gepland en komen de bouwplannen van Heijmans en Van Wijnen aan de orde.


Rechtszaak vechtpartij

Eemnes Een rechtszaak tegen vier vechtersbazen uit Eemnes, Baarn en Huizen dient vrijdag 11 mei bij de politierechter in Utrecht.

Ze werden begin januari opgepakt na een incident dat begon op de Wakkerendijk na een akkefietje bij Café Staal en ontsproot in een confrontatie met honkbalknuppels. Hierbij werd een man geslagen en een woning aan de Zegge en een Suziki Swift bewerkt. De tegenpartij is een man zijn vriendin en haar broertje, allen uit Eemnes.


Engeltje op schouder

Laren Een automobiliste had zaterdag een engeltje op haar schouder. Ze was net ingestapt in haar auto aan de Lange Wijnen toen er een grote boom op haar wagen viel. Ze kwam met de schrik vrij.