'Soort schijnbouw'

Vervolg voorpagina

"Wij zijn altijd heel begripvol en coulant geweest. Voor ons is van belang dat er iets gebeurt met het terrein. Maar er gebeurt helemaal niets." Volgens B en W deed Voxer in het verleden vaker beloften die niet nagekomen zijn.

Op de vraag van de rechter wat er precies op het terrein gebouwd is, antwoordt Voxer dat de voorbereidingswerkzaamheden nu afgerond zijn en dat er kan worden begonnen met de bouw van appartementen.
De rechter merkt de irritatie bij de woordvoerder van het college op. "Ik krijg de indruk dat het college het gevoel krijgt dat er een loopje met hen genomen wordt." De woordvoerder knikt: "Het is een soort schijnbouw. Ze zetten iedere keer weer een klein stapje om ons te overtuigen."
Ondanks dat de bouwvergunning eind februari is ingetrokken, vinden er toch af en toe werkzaamheden op het terrein plaats. B en W willen dat Voxer daar onmiddellijk mee stopt op straffe van een dwangsom van 50.000 euro.
Over twee weken doet de bestuursrechter uitspraak.


Zomerconcert bij Rust Wat

Laren/Blaricum Het Amersfoorts Jeugdorkest AJO speelt vrijdag 22 juni tijdens het Papageno Zomerconcert samen met Carel Kraayenhof.

Het 21ste concert vindt plaats bij de vijver van restaurant Rust Wat in Blaricum. Carel Kraayenhof treedt tijdens dit concert na de pauze op met zijn eigen repertoire en wordt begeleid door het AJO onder leiding van Rolf Buijs.
De opbrengst van het Papageno Zomerconcert is voor het Papageno Huis en de IMC Weekendschool.

Kaarten kosten 32,50 euro per stuk plus 2 euro reserveringskosten en zijn te verkrijgen via www.zomerconcert.nl of de Larense Boekhandel, Apotheek Zevenend, Gooische Apotheek en bij Apotheek Meentweg.