Kwestie Hoefloo: Laren kraakt Voxer

LAREN Investeringsmaatschappij Voxer heeft bij de bestuursrechter gepleit om verder te mogen gaan met de bouw van een appartementencomplex op het perceel Hoefloo in Laren. In februari van dit jaar trok de gemeente de bouwvergunning in omdat er in haar ogen te lang niets is gebeurd op het terrein.

Volgens de woordvoerder van het college van burgemeester en wethouders in Laren (B en W) is er na 2016, toen Voxer aanstalten maakte met de bouw te beginnen, niets meer op het terrein gebeurd. ,,Voor ons is de maat vol", aldus het college.
De investeringsmaatschappij op haar beurt stelt dat er wel degelijk het een en ander is gebeurd sinds zij de vergunning in 2014 kreeg en in 2016 met de bouwvoorbereidingen begon. "Alleen," zo liet medeoprichter Geerlings van Voxer vrijdagochtend voor de rechtbank Utrecht weten, "door externe omstandigheden verloopt de bouw van het appartementencomplex stroef." Geerlings doelt hier op het vroegtijdig opstappen van de vorige aannemer waardoor het bouwproces stil is komen liggen. Omdat er nu een nieuwe aannemer is gevonden, heeft zij naar eigen zeggen spoedeisend belang om zo snel mogelijk de bouw te kunnen voortzetten. "Anders is de aannemer weer vertrokken", aldus Voxer. B en W hechten weinig waarde aan de woorden van Voxer.

5