Ronnie Rokebrand presenteert in het Kunstcafé zijn debuutthriller.
Ronnie Rokebrand presenteert in het Kunstcafé zijn debuutthriller. Foto: PR

Presentatie debuutthriller in Kunstcafé

BLARICUM Er is een extra Kunstcafé ingelast op woensdag 16 mei. Aanleiding is dat Blaricummer Ronnie Rokebrand op feestelijke wijze zijn debuutthriller 'Operatie Hanokmin' ten doop houdt in het bijzijn van zijn uitgever LetterRijn uit Leidschendam. Rokebrand biedt de bezoekers van zijn boekpresentatie een drankje aan.

De eerste thriller van Ronnie Rokebrand gaat over de Nederlandse journalist Mike, die in Senegal getuige is van de gruwelijke moord op een vrouw. Het zijn beelden die hem in zijn dromen blijven achtervolgen. Wanneer hij na anderhalf jaar naar Rwanda reist, is zijn beroep nog slechts een dekmantel voor zijn deelname aan een geheime internationale missie in samenwerking met de geheime diensten van Israël en Frankrijk. Het doel van deze samenwerking is het voorgoed uitschakelen van een van de gevaarlijkste mannen op het Afrikaanse continent en het vernietigen van een opleidingskamp van de terreurorganisatie Al-Qaida.

Als een vliegtuig met daarin de Rwandese president Habyarimana en de president van Burundi Ntaryamira met twee SAM 7 raketten wordt neergeschoten, werkt dat als lont in het kruitvat en laait de stammenstrijd tussen Hutu's en Tutsi's weer op. Dit allemaal speelt zich af in deze bloedstollend spannende thriller en de ontrafeling van een complex en onvoorstelbaar complot. 'Operatie Hanokmin' is dus het thrillerdebuut van Ronnie Rokebrand (1954), een man die in het dagelijks leven reisondernemer en reishandboekenschrijver is. Hoewel het verhaal fictief is, zijn er gelijkenissen met bestaande personen en gebeurtenissen.

Er is muziek van het Blaricumse duo Request, bestaande uit Monica Lucardi en Theo Deuning. Ze maken samen aanstekelijke muziek en kunnen het publiek als de besten vermaken. Dik twintig jaar geleden is Request begonnen en maakt nog steeds met veel plezier muziek.

Het Kunstcafé in Het Vitus begint om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.00 uur. De toegang is gratis, er wordt wel een vrijwillige bijdrage aan de kosten van de avond op prijs gesteld.