13de Atelierroute komt met Publieksprijs

Laren Op initiatief van hoofdsponsor Bertram Terpstra, architect en drijvende kracht achter Designa Architectuur en Interieur, stelt de Stichting Atelierroute Laren dit jaar voor het eerst een Publieksprijs in.

Welke kunstenaar vindt het publiek opmerkelijk verrassend, verwonderlijk, spannend, grappig, actueel of inspireert het meest? De winnende kunstenaar krijgt 1000 euro.
Er komt een speciale website waarop het publiek zijn keuze kenbaar kan maken. Onder de goede inzenders verloot Atelierroute Laren samen met Designa een zomers (kunst)dagje uit naar Den Haag. De winnaar bezoekt de tentoonstelling 'Max Liebermann, een zomers impressionist' in het Gemeentemuseum en krijgt daar een exclusieve rondleiding, gevolgd door een lunch in de Hofstad om aansluitend een bezoek te brengen aan Museum Voorlinden in Wassenaar (met de prachtige tuin van Piet Oudolf ) en ook hier een exclusieve rondleiding. De dag wordt afgesloten met een diner in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

De 13de Atelierroute vindt plaats in het weekend van 26 en 27 mei.


Alpineskiërs gehuldigd

BLARICUM Het alpineteam van Skiclub Wolfskamer in Huizen, met daarin ook Merel en Thijmen de Ruijter uit Blaricum, heeft goed gepresteerd. Daarom werd het team maandag gehuldigd.

Wethouders Marianne Verhage van Huizen en wethouder Anne-Marie Kennis van Blaricum zetten daarom 'hun' skiërs op de baan van de Wolfskamer in het zonnetje. Zij hadden lovende woorden voor Els Tirion uit Huizen, die tweede is geworden tijdens het NK, en Merel en Thijmen. Zij werden zelfs Nederlands kampioen.