Het Hemelvaarttoernooi is al 37 jaar traditie in Laren.
Het Hemelvaarttoernooi is al 37 jaar traditie in Laren. Foto: The Smashers

Maar liefst 60 teams op Smashers-toernooi

Laren Wie de jeugd heeft heeft de toekomst, luidt de volksspreuk. Als dat ook geldt voor volleybalclub The Smashers dan zit het met het traditionele Hemelvaarttoernooi wel snor, want de jeugd was royaal vertegenwoordigd.

De 37ste editie trok op Hemelvaartsdag maar liefst zestig recreantenteams en dat was deze eeuw nog niet eerder voorgekomen. Dat betekent dat meer dan 450 volleyballers in familie- en vriendenteams in actie kwamen op het sportcomplex van gastheer SV Laren'99. Maar liefst 120 wedstrijden werden er afgewerkt op de twaalf velden, die 's morgens in de druilregen waren uitgezet door de vele vrijwilligers. Gelukkig was het droog bij de start en toen later het zonnetje doorbrak kon de dag natuurlijk helemaal niet meer stuk. De vele horecavrijwilligers kwamen handen tekort om alle dorstige kelen op de terrassen te smeren en ook in de keuken moesten alle zeilen worden bijgezet.
Voorzitter Jan Smit van The Smashers liep glunderend rond op deze gezellige dorpsreĆ¼nie. "Zestig teams, dat betekent dat deze traditie nog springlevend is. Je ziet nu zelfs opa's met hun kleinkinderen in het veld staan en zo wordt het stokje vanzelf doorgegeven. En al die vriendenteams die elkaar eens per jaar zien, dat is toch prachtig! Het is hier ons kent ons, en dat maakt het allemaal zo leuk en ongedwongen!"

Smit prees de inzet van alle vrijwilligers, de dj's van DiscoTheebe en de vele Larense sponsors die zorgden voor de rijkgevulde prijzentafel voor de loterij.
Na afloop werden de twaalf poulewinnaars door hem in het zonnetje gezet: Raboes 1, The Smashers Friends, Raboes 2, Harde Kern, Wellus-Nietus, Bolleyballers, Have Fun, Gewoon Omdat Het Kan, Soeper Heroos, Young Pils, Potje Amsterdam en Het Gras Is Groener Bij De Buren. Het jeugdteam Spicy Girls was het leukst verkleed en troostprijzen waren er voor Master Beren en Promillage.