Het feest na afloop.
Het feest na afloop. Foto's: Bob Awick

Groot feest, maar ook seizoen met gemengde gevoelens

Zonder een punt te verliezen is Laren kampioen geworden in de vierde klasse E. Belangrijkste concurrent Weesp werd met 7-0 verslagen.

LAREN Trainer Fred Roest van Laren kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. Natuurlijk is het fantastisch om de titel te winnen, maar de tegenstand was de afgelopen maanden wel heel dramatisch. "Het is dan wel heel moeilijk om gemotiveerd te blijven, merkten we de laatste weken."

Voor de wedstrijd tegen de nummer 2 Weesp, waar Laren eerder dit seizoen met maar 1-0 van wist te winnen, was er toch wel wat spanning bij Roest en zijn spelers. Maar al snel bleken de zwart-witten, onder toeziend oog van wethouder Ton Stam en veel oud-leden, een maatje te groot voor Weesp. Laren leidde bij rust al met 2-0 door doelpunten van Wouter Boogers en Jordi Karssen.

Na de thee was het alleen nog maar Laren dat het spel dicteerde en dat leidde tot drie doelpunten binnen acht minuten. Vlak voor tijd vond Laren nog twee keer het net. Thomas Roest (twee keer), Jordi Karssen, Rick Hoofd en Wessel Roest zorgden voor de 7-0 op het scorebord. Na afloop mocht Stam de schaal overdragen aan aanvoerder Bart Kaarsgaren.
Laren speelt dit seizoen nog twee wedstrijden (tegen Diemen en Real Sranang). Hoewel de ploeg graag ongeslagen zal willen blijven, geeft Roest wel aan dat spelers die het afgelopen seizoen wat vaker op de bank zaten nu meer speeltijd krijgen.
De oefenmeester zelf ruilt na dit seizoen Laren voor OSM uit Maarssen, dat uitkomt in de derde klasse. Ook Laren speelt volgend seizoen in de derde klasse, maar valt net in een andere regio. Roest gaat ervan uit dat Laren ook volgend seizoen mee gaat spelen om de prijzen. De kwaliteit (en ook kwantiteit) binnen de groep is er. Van belang is vooral dat een aantal belangrijke spelers niet geblesseerd moet raken.

Wethouder Stam reikte de schaal uit.