Afbeelding
Foto:

Straffen voor vechtersbazen Eemnes

EEMNES De rechtbank in Utrecht heeft twee mannen, een 48-jarige man uit Baarn en een 27-jarige garagehouder uit Eemnes, de maximale werkstraf van 240 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd vanwege een ruzie.

Een derde betrokkene, een 27-jarige man uit Huizen, kreeg een werkstraf van 100 uur en twee weken voorwaardelijk. Een 28-jarige Huizer werd vrijgesproken.
De mannen werden veroordeeld wegens hun betrokkenheid bij vernieling, openlijk geweld en vrijheidsberoving tijdens een ruzie op 6 januari jongstleden die begon in de plaatselijke kroeg Staal in Eemnes. De 27-jarige Huizer bewerkte op de koeienrotonde een auto met een honkbalknuppel.

Afschuw

Na een zitting van bijna vier uur gaf de politierechter in haar uitspraak te kennen dat deze zaak niet misstaan had voor een meervoudige kamer. Bovendien sprak ze in strenge bewoordingen haar afschuw uit over wat er gebeurd was. "Het zijn onvoorstelbare feiten. U heeft uw boosheid losgelaten op goederen en mensen en daarbij ging u steeds een stap verder." De officier had tegen de twee belangrijkste verdachten celstraffen van drie maanden geƫist. Opmerkelijk was dat alleen de man die werd vrijgesproken zijn spijt betuigde ten opzichte van de slachtoffers.

7