48,1% reageert op enquête HvE

Eemnes Van de 2.500 Eemnessers die gevraagd zijn mee te werken aan het draagvlakonderzoek voor het Huis van Eemnes heeft 48,1% de enquĂȘte ingevuld, laat een woordvoerder dinsdag weten.

Online reageerden 627 personen en schriftelijk 575 (totaal 1.202). Het onderzoeksbureau controleert de ingevulde vragenlijsten op dubbelingen (wanneer iemand de vragenlijst zowel online als schriftelijk heeft ingevuld) en analyseert de antwoorden. Op 22 mei is de uitslag bekend. Op 28 mei wordt de uitslag behandeld in de gemeenteraad. Dan neemt de raad ook een besluit over de nieuwbouw. Velen denken overigens dat het Huis van Eemnes er gewoon komt. "Ik kan mij echt niet voorstellen dat de gemeente 2,5 tot misschien wel 5 miljoen letterlijk door het toilet spoelt", aldus een van de reacties.


Beeldentuin
van Piet Oudolf
opent 5 juni

Laren De door landschapsarchitect Piet Oudolf nieuw aangelegde beeldentuin van Singer Laren opent dinsdag 5 juni voor het publiek. De toegang is gratis.

Hiermee levert de internationaal gelauwerde Oudolf zijn eerste beeldentuin in Nederland af en verdient daarmee ook de tweejaarlijkse Singer Prijs van de Stichting van Singer Laren. Deze krijgt hij op 3 juni uitgereikt.
Museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm is trots. "Het is de eerste openbaar toegankelijke beeldentuin van deze wereldvermaarde tuinarchitect en juist dat past zo goed bij het Singer Laren als laagdrempelige ontmoetingsplek in het Gooi", vindt De Lorm. "We vieren de opening van de beeldentuin met een prachtige tentoonstelling over tuinen en tegelijkertijd is er in de Van den Brink galerij een presentatie van Oudolfs werk. Ook de originele ontwerptekeningen van de 'Singer Oudolf Beeldentuin' zijn dan te zien."