Een try-outconcert van Izaline Calister op dinsdag 22 mei in het Rosa Spier Huis in Laren.
Een try-outconcert van Izaline Calister op dinsdag 22 mei in het Rosa Spier Huis in Laren.

Vrijdag 18 mei

Mamacafé Huizen

10.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Mindfulness voor moeders. Heb je veel aan je hoofd, zit je vaak te piekeren ? Dan kun je daar met mindfulness verandering in brengen. Els Aardewijn kan ons daar alles over vertellen. Alle (a.s.) ouders met baby's en hun broertjes en zusjes tot 4 jaar zijn welkom.

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone kunt u op werkdagen terecht bij de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis Laren. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De geef-en-neemtafel wordt door vrijwilligers van Versa Welzijn georganiseerd. Elke vrijdag in het Brinkhuis voor spullen die een tweede kans verdienen.

Taalcafé

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Elke vrijdagmiddag oefenen we de Nederlandse taal boven in de bieb. Zonder afspraak en gratis.

Fighting Girls

17.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Voor meiden 11 t/m 16 jaar. Deze lessen zijn gericht op zelfverdediging en je leert schoppen, stoten en werpen. Ook leren we je je te weren tegen aanvallen met verschillenden wapens. Deelname is gratis. Meer info via 06-15276036 of www.osorezu.nl/bsc.

Jan Leyers met 'Allah in Europa'

20.00 uur | Bibliotheek Huizen Huizen

De Belgische muzikant en televisiemaker Jan Leyers trok van Sarajevo naar Brussel op zoek naar de islam. Dit resulteerde in het boek: 'Allah in Europa - reisverslag van een ongelovige' waarin hij een tocht beschrijft van een wereld die zich niet in cijfers of statistieken laat vatten.

Mid Live Music Club

20.15 uur | Brinkhuis Laren

De laatste keer voor de zomer zal Rolf Menist deze avond, naast de vele liedjes uit zijn eigen repertoire, ook veel aandacht schenken aan de vele herkenbare chansons die Frankrijk rijk is. De entree is gratis.

Nederpop All Stars

20.15 uur | Singer Laren

Een spetterend optreden vol onverslijtbare Nederlandse popmuziek uit de jaren 80 en heden. Kortom: een must voor jonge en oudere Nederlandstalige popliefhebbers.

Zaterdag 19 mei

Repair Café

10.00 uur | De Schoter Eemnes

U wordt opgewacht door een team deskundige reparateurs die zullen proberen uw defecte apparaten of beschadigde kleding een tweede leven te geven.

Kunst-in-de-Kerk Expo: 'Geestdrift'

14.00 uur | Oosterlichtkerk Huizen

'Geestdrift' - het thema van de tweede Kunst-in-de-Kerk tentoonstelling van de gezamenlijke wijkgemeenten Oosterlicht, Kruiskerk en Goede Herderkerk van de Protestante Kerk in Huizen.

Zondag 20 mei

Papageno koffieconcert - Vivianne Cheng, piano

11.30 uur | Papageno Huis Laren

Entree € 6,50. Tickets kunt u, tot de zaterdag voor het concert 12.00 uur, boeken via de link naast de datum op www.papageno.nl. Menu: Papagenohuis-Activiteiten-Papageno Koffieconcerten.

Maandag 21 mei

Rummikub en scrabble

10.30 uur | De Malbak Blaricum

Elke maandagochtend is er in wijkcentrum de Malbak van 10.30-11.30 uur gelegenheid om onderling gezellig ouderwets rummikub of scrabble te spelen. Sjoelen, dammen of mens-erger-je-niet kan ook. Heeft u zelf nog spellen: neem ze mee!

Ontbijten

9.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Heerlijk ontbijten met buurtgenoten. Voor een gezellig en gezond ontbijt kunt u iedere donderdag terecht in wijkcentrum Holleblok. Ineke en Claudia heten u van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. € 2,- per persoon.

Geef-en-neemsnuffelkast

9.30 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Wijkcentrum Holleblok heeft een snuffelkast met tweedehandsbaby/kinderkleding in de maten 50 tot ongeveer maat 152 tegen kleine prijzen. Geopend: maandag van 9.30 tot 12.00 uur.

Muziek in Huis in De Bolder

14.30 uur | De Bolder Huizen

Op maandag 21 mei 2018 geeft het ensemble Deshima Trio een concert in De Bolder, onderdeel van Vivium Zorggroep. Het concert begint om 14.30 uur. Adres: Akkerweg 57, Huizen. Het concert is in Het Knooppunt en duurt 60 minuten. Entree € 6,-.

Kringloopwinkel Stichting Servitas

13.30 uur | Stichting Servitas

Kringloopwinkel Stichting Servitas, Poolvos 2, 1273 JL Huizen.

Dinsdag 22 mei

Koffieochtend

10.30 uur | De Goede Herderkerk Huizen

Elke 4e dinsdag van de maand. Iedereen is welkom, er is geen programma. Gezelligheid en ontmoeting staan centraal. Komt u ook?

Computerhelpdesk

10.00 uur | De Brassershoeve Huizen

Heeft u een probleem met uw laptop, tablet of smartphone? Bezoek de Computerhelpdesk waar ervaren deskundige vrijwilligers tussen 10.00 uur en 12.00 uur klaarstaan om u te helpen. Meer informatie: www.debrassershoeve.nl of huizen.seniorweb.nl.

Bibliotheek Malbak

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Naast het lenen van boeken kunt u ook gezellig een kopje koffie of thee drinken in de Malbak bieb. Kosten zijn 35 cent per boek, 2 weken lenen.

Kringloopwinkel Stichting Servitas

13.30 uur | Stichting Servitas

Kringloopwinkel Stichting Servitas, Poolvos 2, 1273 JL Huizen.

Spelmiddag

13.30 uur | De Blaercom

Tijdens deze middag is er gelegenheid om een gezellig bordspel te spelen, zoals dammen, mens-erger-je-niet, rummikub of scrabble. Sjoelen kan ook. Heeft u zelf nog spellen: neem ze mee! Info: Susan Bakker, sbakker@versawelzijn.nl, 035-7504149.

Try-outconcert Izaline Calister

20.15 uur | Rosa Spier Huis Laren

In aanloop naar het Amersfoort Jazz-festival geven Izaline Calister, Ed Verhoeff en Angelo Verploegen een try-outconcert in het Rosa Spier Huis.

Free Dutch Lesson

19.30 uur | De Malbak Blaricum

Every Tuesday between 7.30-9.30 pm you are invited to our Dutch language lessons. You will learn more about the meaning of words and verbs. Level: speaking and understanding the Dutch language a bit.

Woensdag 23 mei

Taalcafé

10.30 uur | De Malbak Blaricum

Anderstaligen zijn elke woensdag van 10.30-12.00 uur welkom bij het Taalcafé. Hier kunt u uw Nederlands verbeteren door gesprekjes te voeren met anderen.

Fietstocht geschiedenis Huizen en omgeving

11.00 uur | Huizer Museum Huizen

Het Huizer Museum en het Fietsgilde organiseren een fietstocht met vooraf een expositie over de geschiedenis van Huizen en directe omgeving. Voor informatie: www.fietsgilde.nl.

Film aan de Brink - 'C'est la vie'

14.30 uur | Brinkhuis Laren Laren

Een onvergetelijke bruiloft in een zeventiende-eeuws kasteel dreigt volledig in het water te vallen in deze komedie van het succesvolle regisseursduo Olivier Nakache en Eric Toledano. Cultuurverschillen, misverstanden en persoonsverwisselingen zorgen voor chaos en grote hilariteit. Entree: € 5,-.

Film aan de Brink - 'Loving Vincent'

19.30 uur | Brinkhuis Laren Laren

Als Vincent van Gogh zelfmoord pleegt zijn velen verbaasd. Zo ook Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode. Hij reist af naar Auvers om het mysterie rond zijn dood te ontrafelen. De mensen die hij ontmoet hebben ieder hun eigen verhaal. Entree: € 5,-.

Donderdag 24 mei

Koersballen

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Koersbal lijkt op jeu de boule. Er is geen kracht voor nodig en het wordt binnen gespeeld. Het verrassende van dit spel is de bal, omdat het zwaartepunt niet in het midden zit.

Vrijwilliger gezocht / vrijwilliger worden

13.30 uur | De Malbak Blaricum

Loop binnen tijdens onze openingstijden of maak een afspraak voor een ander moment. Voor info, bemiddeling, advies of scholing, bel 035-750 4149. Versa Vrijwilligerscentrale, Wetering 122, 1261 NK Blaricum.

Koffieochtend

10.00 uur | De Blaercom

Vind je het leuk om anderen te ontmoeten in een ontspannen en gezellige sfeer? Kom dan naar deze koffieochtend. Informatie en/of aanmelden: Susan Bakker, sbakker@versawelzijn.nl, 035-7504149.

Inloopochtend SeniorWeb Eemnes

10.00 uur | Bibliotheek Eemnes

Wij zijn een kleine groep enthousiaste vrijwilligers die u graag bijstaan bij al uw digitale vragen en/of problemen.

Computerhelpdesk

10.00 uur | De Brassershoeve Huizen

Heeft u een probleem met uw laptop, tablet of smartphone? Bezoek de Computerhelpdesk waar ervaren deskundige vrijwilligers tussen 10.00 uur en 12.00 uur klaarstaan om u te helpen. Meer informatie: www.debrassershoeve.nl of huizen.seniorweb.nl.

Bibliotheek Malbak

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Naast het lenen van boeken kunt u ook gezellig een kopje koffie of thee drinken in de Malbak bieb. Kosten zijn 35 cent per boek, 2 weken lenen.

10.30 uur | Brinkhuis Laren

Op donderdagmorgen wordt er door de gastvrouwen koffie en thee geschonken in de bovenzaal van het Brinkhuis.

Computerinloop

10.00 uur | Wijkcentrum 't Vuronger

Een computer, tablet of telefoon is zo ingewikkeld dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wilt u daarmee geholpen worden dan kan dat op donderdagmorgen. Er zijn geen kosten aan verbonden en u kunt zo leren om met Facebook - Twitter - Spotify om te gaan.

Cursus Rolstoelvaardigheid

19.00 uur | De Trappenberg Huizen

Team Sportservice 't Gooi organiseert in samenwerking met KJ-Projects in het voorjaar een cursus Rolstoelvaardigheid en Sport (ROVAS). Deze cursus is gericht op het verbeteren van de rijvaardigheid en het dagelijks gebruik van de rolstoel. Kijk voor meer informatie op www.teamsportservice.nl./gooi.