Het Parkietenkoor van de Parkinsonvereniging.
Het Parkietenkoor van de Parkinsonvereniging. Foto: Bob Awick

Optreden Parkietenkoor tijdens viering jarige Parkinsonvereniging

Laren Het Parkinson Café bestaat alweer tien jaar. Dat werd afgelopen donderdag gevierd met onder andere het allereerste optreden van het Parkietenkoor, bestaande uit 25 mensen die allen de ziekte Parkinson hebben.

"Goed voor onze stembanden", zegt woordvoerder en Parkinson-patiënt Peter Versteeg (62).
Voorafgaand werd een taart aangesneden door Carla Aalderink, directrice van de Parkinsonvereniging. Ruim honderdtwintig bezoekers waren aanwezig.

Lotgenoten

Doel van het Parkinson Café in Theodotion aan de Werkdroger 1 (elke derde donderdag van de maand) is om lotgenotencontact te krijgen. Het is een maandelijkse ontmoetingsplaats voor Parkinsonpatiënten, hun partners en mantelzorgers voor informatie en activiteiten. De bezoekers komen uit het hele Gooi, gemiddeld zo’n 75 bezoekers per keer. Naast het Parkinsoncafé worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals nordic walken, zingen, diverse workshops, barbecues en varen met de fluisterboot op het Naardermeer.

Yoppers-café

Versteeg: "Leden van de vereniging gaan in juni ook meedoen aan de Wandelvierdaagse Het Gooi." En omdat het aantal jonge Parkinsonpatiënten fors toeneemt, is er ook een 'Yoppers-café'. "Speciaal voor jongere Parkinsonners (onder de 50 jaar)."
Wie voor één van de activiteiten belangstelling heeft, kan contact opnamen met Peter Versteeg via telefoonnummer 06-17456799.

Het aantal jonge Parkinsonners neemt flink toe