V.l.n.r.: Rinske Kruisinga, Karin van Hunnik en Marlinda Renes.
V.l.n.r.: Rinske Kruisinga, Karin van Hunnik en Marlinda Renes. Foto: Leo Janssen

Atelierroute Laren vol verrassingen - Ruim veertig kunstenaars doen mee

De 13de Atelierroute Laren wordt zaterdag 26 en zondag 27 mei tussen 11.00 en 17.00 uur gehouden. Ruim veertig kunstenaars doen mee.

Laren De Atelierroute Laren is mogelijk gemaakt door vele kleine sponsors en de Stichting Gifted Art. De gelijknamige en organiserende stichting introduceert dit jaar voor het eerst - in samenwerking met hoofdsponsor Bertram Terpstra van Designa Architectuur en Interieur - een publieksprijs.

Maar liefst 42 Larense kunstenaars zetten de deuren van hun ateliers het komend weekeinde wagenwijd open. Het afgelopen jaar is er door hen stevig doorgewerkt om weer met nieuw, mooi en spannend werk tevoorschijn te komen.
Het inmiddels in Laren gratis huis-aan-huis verspreide Art Magazine geeft een goed overzicht van de grote diversiteit aan kunstenaars en hun werk, waarvan het merendeel meer dan redelijk geprijsd is. Twee kunstenaars staan niet vernoemd op de plattegrond omdat zij zich pas hebben aangemeld toen de overzichtskaart al was gedrukt. Het gaat om Henk Gijselman (Drift 6) en Pépé Grégoire (Brink 19). Geïnteresseerden die de 86 pagina's tellende fullcolourglossy mogelijk niet bezorgd hebben gekregen, kunnen een exemplaar halen bij het Brinkhuis of bij de Larense boekhandel.
Voorzitter Marlinda Renes, die vorige week in het Papageno Huis het eerste exemplaar uitreikte aan burgemeester Rinske Kruisinga en de nieuwe wethouder van Cultuur, Karin van Hunnik, verwacht ook dit jaar weer duizenden bezoekers die een keuze uit de kleurrijke route gaan maken.
Ook voor de kijkers is een rol weggelegd: welke kunstenaar vinden zij opmerkelijk verrassend, verwonderlijk, grappig, actueel of inspireert het meest? Doe mee en laat de Stichting Atelierroute Laren weten welke kunstenaar in aanmerking komt voor de publieksprijs. Ga naar de website www.atelierroutepublieksprijs.nl en vul de naam van de kunstenaar in en de eigen naam én e-mailadres. Onder de goede inzenders wordt een leuke prijs verloot: een zomers (kunst)dagje uit naar Den Haag' met een exclusieve rondleiding aan de tentoonstelling 'Max Liebermann, een zomers impressionist' in het Gemeentemuseum van Den Haag en na de lunch een bezoek aan het prachtige Museum Voorlinden in Wassenaar, omgeven onder andere door een tuin van Piet Oudolf. Ter afsluiting een diner in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.
Dit jaar is de Stichting Atelierroute Laren een bijzondere samenwerking aangegaan met het Papageno Huis. Ook daar is het komend weekeinde een bijzondere expositie ingericht met onder meer werk van de bewoners. Voor wie meer informatie wil over de kunstenaars en de atelierroute: www.atelierroutelaren.nl.

Deelnemers herkenbaar aan deze bordjes.