Kandidaten Cultuurprijs

Eemnes De genomineerden voor de Eemmnesser Cultuurprijs zijn bekend. In alfabetische volgorde zijn dat: Hanneke Davelaar (sieraden), Sahar Kader (schilder), Michiel Linders (beeldhouwer), Willem van Spronsen (schilder) en Bert Wouters (schilder).

Het was geen gemakkelijke taak voor de onafhankelijke selectiecommissie, bestaande uit kunstkenners (beeldend kunstenaar uit Soest, kunsthistorica uit Amsterdam en ambachtelijk juwelier uit Huizen), om een keuze uit de 44 voor 'Een Dijk van Kunst en Cultuur' aangemelde kunstenaars te maken. De selectiecommissie was onder de indruk van de hoge kwaliteit en de diversiteit van de ingebrachte kunstwerken.
Op de dag van de kunstroute, 9 september, bezoekt de selectiecommissie de kunstenaars op locatie om uit de genomineerden een winnaar te selecteren. Aan het eind van de dag wordt bij De Deel bekendgemaakt wie in 2018 de 'Eemnesser Cultuurprijs' heeft gewonnen.


Lezing Jan Six over de 'nieuwe' Rembrandt

Laren Kunsthandelaar Jan Six ontdekte een onbekend schilderij van Rembrandt. Hij wordt woensdag 6 juni - op uitnodiging van de Larense Boekhandel - geïnterviewd door Ronit Palache.

De bezoekers komen meer te weten over het schilderij en over de weg die Six heeft afgelegd om dit schilderij te bemachtigen. De lezing vindt om 20.00 uur plaats in de Johanneskerk aan de Naarderstraat 5. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij de Larense Boekhandel of te reserveren per e-mail: info@larenseboekhandel.nl.


AutoMaatje zoekt rijders

BEL Het ANWB/Versa Welzijn-project AutoMaatje is op zoek naar mensen die als taxi willen fungeren voor minder mobiele plaatsgenoten.

Wie meedoet biedt mensen de gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. De vrijwilliger vervoert met de eigen auto en krijgt hiervoor een kleine kilometervergoeding. Voor meer informatie: telefoon 035-6250005 of stuur een mail naar mpost@versawelzijn.nl.