Of de muziektent weer voor de basiliek komt is nog niet duidelijk, aangezien de route van het sjezen is gewijzigd.
Of de muziektent weer voor de basiliek komt is nog niet duidelijk, aangezien de route van het sjezen is gewijzigd. Fotocollectie: Leo Janssen

Muziektenttraditie wordt in ere hersteld

De muziektent, waar Berend Gerstekorrel
in de jaren 70 met een pollepel zijn orkest dirigeerde, staat op Koningsdag 2019 weer in het dorp.

Laren Een groepje Laarders inspecteerde de conditie van de tent. Bouwkundig blijkt er niets aan de hand en de staat van onderhoud valt niet tegen. Wel moet er het nodige schilderwerk, zoals schuren, plamuren en schilderen, gebeuren. Inmiddels is de tent weer gedemonteerd en ligt deze opgeslagen.

Het initiatief kwam van poffertjesbakker Marcel Hilhorst en samen met Jan Vos en later Frank van Dijk, Marc de Graaf en Henk Wikkerman was het bouwteam compleet. Thijs van den Brink, vroeger vanuit de gemeentewerf van de gemeente Laren nauw betrokken bij de opbouw van de muziektent, kwam desgevraagd langs om wat details over de opbouw over te dragen aan de nieuwbakken bouwers.

Financiƫn
"Wat betreft de financiƫn moeten we het nu hebben van donaties van betrokken Larense inwoners en ondernemers", zegt Erwin van den Berg, voorzitter van de Oranjevereniging Laren. "Met de gemeente Laren moeten we in overleg voor een meer structurele oplossing. Maar dat betreft meer het eigenaarschap, de opslagruimte en een startkapitaal waarmee een goede basis voor de toekomst kan worden gelegd. Maar voordat we hiermee serieus aan de slag kunnen moesten we eerst weten in welke conditie de muziektent was. Dat is op zichzelf erg meegevallen."

De bedoeling is dat volgend jaar met Koningsdag de muziektent weer in vol ornaat te zien is. Van den Berg: "We willen er dan echt weer een feestweek van maken. Dus de gehele week door in de avond kleinschalige muziekoptredens van bijvoorbeeld Muziekvereniging Sint Jan, Drum- en Showband MCC, Aurora, maar ook Mannenkoor De Speuit."

Een bijdrage leveren voor de mobiele muziektent kan door een donatie over te maken op NL11 RABO 0334956765 t.n.v. Stichting Feestweek Laren.

Samenwerking ten top.
De binnenzijde van de monumentale tent.