Erfgooiertelg Antoinetty van den Brink trekt ten strijde

Laren Wordt datgene dat zich onlangs in Hilversum heeft afgespeeld de tendens? Partijen en mensen met een duidelijk stellingname - en daar zelfs stemmen mee werven - draaien binnen een paar maanden radicaal om in hun mening.

'Verkiezingsbedrog' noemen ze dat, geloof ik! Of zwakke knieën, hele zwakke knieën! Ik herken er geen strijdende Erfgooier in.
De provincie Noord-Holland heeft het (dure) Bureau Berenschot in de arm genomen om met het zogenaamde middenveld (?), bedrijfsleven en bewoners te gaan praten. Uitnodigingen kwamen een paar dagen voor de eerste bijeenkomst binnen. Geen vooraankondigingen, gewoon data die zonder overleg zijn geprikt. Er gaan ons vragen voorgelegd worden. Maar vragen waarvan de antwoorden al voor de hand liggen. Vragen die worden gesteld vanuit een aanname.
Berenschot 'kan goed invoelen hoe de antwoorden zullen zijn'. En het eindrapport is waarschijnlijk in concept al klaar. Een vraag die zomaar gesteld zou kunnen worden: 'Wat is voor u het belangrijkste als uw gemeente samen gaat met Huizen?' Oeps: bijna geantwoord. Maar ik ga niet antwoorden op een vraag die ik niet gesteld wil hebben! De vraag gaat uit van een samenvoeging van gemeenten. Ik wil laten horen dat ik voor zelfstandigheid ben, met twee strakke knieën, onbuigzaam, zoals het een kleindochter van een Erfgooier betaamt. Als ik nog een riek had, zou ik daarmee symbolisch ten strijde trekken naar Haarlem, die de historie blijkbaar niet goed genoeg kent! Gooi het conceptrapport maar in de prullenbak. Haarlem zou zich moeten schamen! Diep!

Antoinetty van den Brink, Laren