Kanttekening van oppositie bij HvE

Eemnes Bij het besluit om door te gaan met het Huis van Eemnes (HvE) werden door VVD en D66 ook kanttekeningen geplaatst.

Vooral het feit dat de vragen voor het draagvlakonderzoek alleen met de coalitiepartijen waren besproken en vastgesteld, irriteerde de oppositiepartijen. De raadsleden van de coalitie zouden hiermee een informatievoorsprong hebben gehad en dat mag niet volgens de wet. Wethouder Jan van Katwijk, die verantwoordelijk is voor het HvE, noemde de tijdsdruk als reden. De grond zou immers begin juni overgedragen worden aan de aannemer. Voor die tijd moest de raad een besluit nemen. Ook de grondopbrengst van De Hilt kwam ter sprake. Burgemeester Roland van Benthem zei daarover: "Mocht de geraamde grondopbrengst van 2,3 miljoen naar beneden gaan, dan dichten we dat gat uit de gemeentebegroting." Dus mocht de raad andere keuzes maken over de te bouwen woningen, dus geen luxe woningen maar huizen voor ouderen en starters, dan zal de grondopbrengst lager uitvallen.


70 mille voor aanleg schoolzones

Blaricum De provincie komt met 70.000 euro over de brug voor de schoolzones in het Oude Dorp en de Bijvanck.

De gemeente deed de aanvraag omdat het project Veilige Schoolzone (Oude Dorp en Bijvanck) in haar ogen voldeed aan de voorwaarden voor de subsidieregeling kleine infrastructuur. Wethouder Liesbeth Boersen is heel blij dat de subsidie ook is toegekend. Voor het Oude Dorp zal de veilige schoolzone aan het begin van het komende nieuwe schooljaar aangelegd zijn. Voor de Bijvanck wordt de laatste hand gelegd aan het conceptplan.


Vluchtende man spoorloos

Eemnes De man van de wilde achtervolging van anderhalve week geleden is nog steeds niet opgepakt. Het is een persoon zonder vaste woon- of verblijfplaats, meldt een woordvoerder van de Landelijk Eenheid. De man staat gesignaleerd en loopt dus een keer tegen de lamp, bijvoorbeeld bij een verkeerscontrole.