Annemiek was 38 jaar het gezicht van het winkeltje in Johanneshove.
Annemiek was 38 jaar het gezicht van het winkeltje in Johanneshove. Foto: Bob Awick

Winkeltje van Cor Wijntjes in Johanneshove na 43 jaar dicht

Laren Het winkeltje van Cor Wijntjes in Johanneshove is sinds maandag dicht. Het zat er al sinds 1975. De geboren Larense Annemiek Bakker-van Dijk (79) runde 38 jaar het servicepunt. Ook voor haar is het over en sluiten.

"We hoorden het van de ene op de andere dag", zegt Annemiek. "Johanneshove gaat zelf het winkeltje verzorgen." Zelf moet ze nog aan het idee wennen, maar voor de bewoners van Johanneshove vindt ze het pas écht jammer: "Weer een stukje gezelligheid weg. Ze konden hier hun praatje kwijt en dat was voor hen heel belangrijk." Naast het kopen van een boodschapje werden de laatste nieuwtjes uitgewisseld en herinneringen uit vervlogen tijden opgehaald. Kortom, een sociaal gebeuren waaraan nu een eind is gekomen. "Ik heb hier heel wat huilende mensen gehad die het winkeltje gaan missen. Echt sneu, en zó jammer."

Op de laatste dag - afgelopen vrijdag - heeft Annemiek met haar zussen en andere familie geluncht bij Loetje. "Ze kwamen me om 12.00 uur verrassen, omdat ze niet wilden dat ik alleen zou zijn als ik de deur op slot zou draaien." Ook Cor en Elma Wijntjes waren daarbij aanwezig. Zij moesten echter daarna de wijk weer in. Van het personeel van Johanneshove ontving Annemiek een boeket bloemen. Vrijwilligster Annemiek kijkt terug op mooie jaren en vertelt tot slot: "Ik heb altijd gezegd: je moet niet werken, je mag werken. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan." In haar werkzame leven was ze kraamverzorgster.