De leerlingen liepen de avondvierdaagse in de nieuwe T-shirts.
De leerlingen liepen de avondvierdaagse in de nieuwe T-shirts. Foto: PR

Eerste vierdaagse voor De 7-Sprong

Eemnes Voor de kinderen van Het Noorderlicht en De Wegwijzer was de avondvierdaagse een extra feestelijke gebeurtenis. De drie avonden die de avondvierdaagse dit jaar rijk was, werd gezamenlijk gelopen als nieuwe basisschool De 7-Sprong.

Na de zomervakantie zullen beide scholen fuseren en voortaan verder gaan onder deze naam. De shirts met daarop het logo en de naam van de school waren net op tijd klaar, zodat ze alle avonden gedragen konden worden door de kinderen.

Saamhorig

Er werd ook echt samen gelopen, er werden veelvuldig contacten tussen de kinderen en de ouders onderling gelegd. Op de laatste avond kregen alle leerlingen een paarse ballon met 'De 7-Sprong' erop gedrukt en daarnaast een rugzakje. "Het was een feestelijk en saamhorig gebeuren", zegt Liesbeth Ham, leerkracht van groep 1/2 van nu nog De Wegwijzer.

Kindernieuwsbrief

De avondvierdaagse is niet de eerste gezamenlijke activiteit van Het Noorderlicht en De Wegwijzer samen. Ham: "Het afgelopen jaar zijn er veel momenten geweest waarbij de kinderen met elkaar aan de slag gingen. Zo vond er in de week voor Pasen een gezamenlijke afsluiting plaats van het muziekproject. Over enkele weken gaan de kinderen van de beide groepen 1/2 een dag met elkaar spelen in Speeltuin Ons Genoegen in Laren. Op beide scholen worden dezelfde thema's van IPC behandeld (wereldoriƫntatie) en bepaalde activiteiten binnen dit thema worden ook samen gedaan. Ook is het kinderlighthouseteam van beide scholen afgelopen vrijdag bij de bouw van de nieuwe school aan het Schoolpad wezen kijken; zij doen hier binnenkort verslag van in een kindernieuwsbrief."