Bezwaar van Eemnes tegen ledmast Baarn

Eemnes Het college van B en W van Eemnes gaat bezwaar maken tegen de reclamemast langs de A1.

Dat heeft wethouder Jan van Katwijk (DorpsBelang) toegezegd in het vragenuurtje van de raadsessie. De mast is omstreden; tijdens beraadslagingen in de raad van Baarn in 2016 was er nog geen sprake van bewegende ledverlichting. Baarn verzuimde de buurgemeente te consulteren over de plannen. Ook de bewoners van het zuidelijke stuk van de Wakkerendijk is nooit om een mening gevraagd.
In de gemeenteraad van Baarn staakten in mei de stemmen; deze maand vindt een nieuwe stemming plaats.


Doorpakken met verbetering Stichtse Strand

Blaricum Het integrale plan voor het Stichtse Strand is door de gemeenteraad aangenomen, evenals een amendement voor de aanleg van een volleybalveld. De realisatie moet zo snel mogelijk plaatsvinden.

"We gaan alvast beginnen met een deel van de uitvoering, zodanig dat we de komende maanden de badgasten niet storen of wegjagen. Het strand moet gebruikt kunnen worden", zegt wethouder Anne-Marie Kennis. Ook de andere werkzaamheden, zoals het opknappen van de parkeerplaatsen met grasbetonstenen, het plaatsen van extra prullenbakken en barbecueplekken en het verbeteren van de toiletgebouwtjes gaat gefaseerd plaatsvinden. "Een besluit over nieuwe roestvrijstalen toiletgebouwtjes wordt genomen nadat er meer bekend is over de horeca", aldus Kennis, die meldt dat er ook alvast begonnen wordt met de aanleg van extra fietsrekken. Het afgraven en ophogen van het strand met nieuw zand gebeurt ook snel en het realiseren van verlichting, camera's en horeca is afhankelijk van het vergunningentraject.
De uitvoering is in handen van het projectbureau Blaricummermeent.


Korenfestival

Laren In de basiliek van Laren vindt zondag 17 juni het jaarlijkse - gratis - Korenfestival plaats. Met om 10.00 uur een gezongen mis en om 14.30 uur een concert.