Tijdens het beachttoernooi afgelopen weekend.
Tijdens het beachttoernooi afgelopen weekend. Foto: SDS'99

Nieuw beachveld voor SDS'99 en onderzoek naar regiocompetitie

Blaricum Handbalvereniging SDS'99 krijgt een nieuw beachveld en de club is aan het onderzoeken of er in de regio een beachhandbalcompetitie opgezet kan worden. Dat laat SDS'99-voorzitter Dave Kempers weten.

De vereniging aan het Hendrik Smitlaantje beschikt al over een zandveld, maar dat voldoet niet. Wethouder Anne-Marie Kennis legt uit dat er onder het huidige beachveld nog een asfaltveld ligt en dat bij heftige regenval daardoor het water niet weg kan. "Het veld is dan niet bespeelbaar."

Daarom gaat de gemeente - op verzoek van de handbalclub - de verharde laag op korte termijn verwijderen. Kennis: "Hier komt dan een zandveld voor in de plaats. Beachhandbal is het handbal van de toekomst, heb ik begrepen." De gemeenteraad heeft ingestemd met de werkzaamheden.

Ontwikkelen

Voorzitter Kempers is blij met het goede nieuws. "Wij zijn het college en de gemeenteraad dankbaar dat ze ons helpen deze tak van de handbalsport door te ontwikkelen."
Afgelopen weekend organiseerde SDS'99 het toernooi 'Blaricum aan Zee'. Kempers: "Dit is een NK-kwalificatietoernooi. Bij dit toernooi zijn ook afgevaardigden en scheidsrechters van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) aanwezig. Tevens werd er een beachhandbalscheidsrechterscursus gegeven." Bij het toernooi vorig jaar was het veld er slecht aan toe. "Twee dagen voor het toernooi regende het bijna onafgebroken, waardoor de spelers op de eerste dag in een modderpoel stonden. Dat nu het asfalt verwijderd gaat worden, geeft ons veel meer ruimte om toernooien te organiseren, omdat het gevallen regenwater dan direct de grond in loopt en het veld daardoor in goede conditie blijft."