GNR-rentmeester Karen Heerschop (l) samen met burgemeester Rinske Kruisinga en Tim Bitter.
GNR-rentmeester Karen Heerschop (l) samen met burgemeester Rinske Kruisinga en Tim Bitter. Foto: PR

Run op Gooise vierdaagse - Al dik 10% meer inschrijvingen

De Gooise vierdaagse, die woensdag 20 juni van start gaat, stevent af op een recordaantal wandelaars.

Laren "We zitten met onze inschrijvingen nu al dik 10% hoger dan vorig jaar, dus dat belooft wat", glundert voorzitter Tim Bitter van de Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi aan de vooravond van de tiende editie van het wandelfestijn, dat van 20 tot en met 23 juni gehouden wordt.

Het jubileumjaar werd afgelopen donderdag op de Zuiderheide nabij theehuis 't Bluk al ingeluid met de overdracht van een eikenhouten zitbank met inscriptie aan het Goois Natuurreservaat (GNR).

Verzengend

In de verzengende hitte droeg voorzitter Bitter van de wandelclub het jubileumgeschenk over aan rentmeester Karen Heerschop van het GNR, die het toepasselijke cadeau samen met burgemeester Rinske Kruisinga van Laren spontaan in gebruik nam en in orde bevond. "Hij zit lekker", oordeelden beide dames. "We gaan meer van dit soort banken in onze natuurterreinen plaatsen", beloofde Heerschop. Aansluitend werd een verkoelende toost uitgebracht op de jarige wandelclub, verzorgd door Julia Lommel van 't Bluk.
De zitbank staat langs de Oude Postweg op de heide tussen Laren en Hilversum met een fantastisch uitzicht op 't Bluk en de zandverstuiving. "Het is een heerlijke rust- en genietplek voor de natuurminnende wandelaar, mooier kan het eigenlijk niet", zei voorzitter Bitter. "Wij mogen al tien jaar gebruikmaken van de GNR-terreinen, dus is dit een mooie aanleiding om iets terug te doen!"

Jubileumboek

Als afsluiting van deze feestelijke dag kregen alle dertig wandelpioniers die nu voor de tiende keer meelopen 's avonds een viergangendiner aangeboden in College de Brink in Laren, keurig en vlot verzorgd door de horecaleerlingen van de school. Een mooie geste, die door de tafelaars na afloop met een daverend applaus werd beloond. Burgemeester Kruisinga greep haar kans om alle tachtig vrijwilligers van de Gooise vierdaagse in het zonnetje te zetten. "Zonder hun inzet is het onmogelijk om zo'n prachtig evenement, mooie reclame voor Laren, te organiseren!"

Wandelvierdaagse Het Gooi start woensdag 20 juni

Extra's

Vanwege het tweede lustrum is de vierdaagse opgetuigd met tal van extra activiteiten, zoals een grote feesttent op de start- en finishplaats bij SV Laren en elke dag ergens onderweg een mobiel Jubileumplein. De lopers worden woensdag muzikaal onthaald door het Larense shantykoor De Speuit, donderdag wordt het legioen verwelkomd met vrolijke draaiorgelmuziek, vrijdag is er een optreden van poptroubadour Arnoud Kas en bij de bloemenintocht op zaterdag kunnen de voetjes van de vloer bij dweilorkest de Wallenkraaiers en DJ Frank de Boer. Maar de echte liefhebbers komen natuurlijk alleen maar voor de schitterende wandelroutes door het afwisselende landschap van het Gooi. Of, zoals een loopster vorig jaar na afloop opmerkte: "Ik vind het zo knap dat je in een regio vol snelwegen zulke prachtige natuurwandelingen kunt uitzetten. Jammer, jammer, dat het alweer voorbij is!"

Vooraf inschrijven voor het wandelfestijn kan nog tot en met maandag 18 juni via www.wandelvierdaagsehetgooi.nl. Voor hen ligt ook het jubileumboekje klaar, dat tevens verkrijgbaar is bij de Larense Boekhandel en boekenwinkels in Hilversum, Huizen en Blaricum.