Kiwanis organiseert al jaren Art Laren op de Brink.
Kiwanis organiseert al jaren Art Laren op de Brink. Foto: PR

23ste Art Laren: kunst onder de bomen van de Brink

Laren Art Laren, de beurs van internationale allure, vindt komend weekend plaats. Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni worden onder het motto 'Kunst op de Brink' in luxe paviljoens talrijke objecten gepresenteerd. Publiek is welkom tussen 11.00 en 18.00 uur. De toegang is gratis.

Dit jaar tonen ruim twintig galeries eigentijds en vooral toegankelijk werk - waaronder veel sculpturen - van 105 kunstenaars uit onder andere Nederland, België, Burkina Faso en Rusland. "Art Laren blijkt de ideale plek voor kunst die buiten het meest tot zijn recht komt", zegt Bert Harenberg, de PR-man van Kiwanis die deze buitenverkoopexpositie organiseert.

Boekpapier

Harenberg noemt Sebastiaan Brinkhorst en Henny Salimans. Zij tonen een werkstuk, gebaseerd op het gedicht Herinnering aan Holland van Hendrik Marsman. Voormalig Tweede Kamer-lid Jacques Monasch presenteert impressionistische kunst uit Rusland. Ook zijn er portretten, geschilderd met Oost-Indische inkt op boekpapier, van Thea van Dijk te zien. Realistische kunst is weer te bewonderen in het paviljoen van de gerenommeerde galerie Honingen.

Glasblazers

De Leerdamse meesterglasblazers Arie van Loopik en Gert Bullée tonen prachtig glaswerk. Er is ook betaalbare Afrikaanse kunst uit Burkina Faso te bekijken. De creatie van de Love Cherries van Vigelandzoon is een boeiend verhaal om te horen, zoals dat bij veel werk het geval is. Sylvi Schiller verrast met haar verfrissende en exclusieve 'Art-eco', met materiaal uit de natuur.

En de traditionele haringparty op vrijdagmiddag

Humoristisch

De nieuwste creatie van beeldhouwer Sergey Khorikov, ook genoemd 'de Russische Rodin', is de Betoverde Wandelaar in zijn Jheronimus Bosch-serie. Er zijn stillevens van realistisch kunstschilder Roman Reisinger, die de schildertechniek van de 17de-eeuwse oude Hollandse meesters toepast. Leon Strous toont zijn buitengewoon vaardig gemaakte en humoristische sculpturen. Dat Laren een kunstenaarsdorp is laten de zes kunstenaressen van het Larens Kunst Collectief zien. De traditionele Gooise Haring Party wordt vrijdag 15 juni vanaf 17.00 uur gehouden. Daar treft de Larense elite en politiek de kunstwereld. Iedereen is welkom.
Art Laren wordt georganiseerd door Kiwanis, een serviceorganisatie die zich richt op hulp aan kinderen. De galeries van Art Laren sponsoren dit jaar de verbetering van een kinderziekenhuis in Zambia.