Man die agent aanreed nog altijd in de cel

Eemnes De man die vorige week maandag na een aanrijding met een agent zijn auto achterliet op het parkeerterrein van hotel De Witte Bergen, zit bijna een week na zijn arrestatie nog altijd vast. Het gaat om een 34-jarige Hilversummer.

Twee motoragenten wilden hem vorige week maandag rond 17.30 uur controleren voor het mogelijk rijden met een gestolen kentekenplaat. Bij de Larenseweg negeerde de man echter het stopteken dat hij kreeg.
Na een achtervolging kwam de auto tot stilstand aan de Ampèrestraat. De bestuurder gaf hierna vol gas en reed hard achterui, in de richting van een motoragent. Deze kon hem niet ontwijken, waarna een aanrijding volgde. De agent raakte hierbij gewond aan zijn buik en bekken en is overgebracht naar het ziekenhuis.
Op het parkeerterrein van De Witte Bergen langs de A1 trof de politie niet veel later de auto aan. De verdachte was daar echter niet meer. Twee dagen later werd hij alsnog opgepakt.

De motoragent die maandag gewond raakte bij de aanrijding en werd overgebracht naar het ziekenhuis was dinsdag alweer thuis, zegt een politiewoordvoerder. "Achteraf was het een geluk bij een ongeluk. Wel is het psychisch natuurlijk een enorme klap als er iemand recht op je afrijdt. Het had ook heel anders kunnen aflopen. Hopelijk komt hij thuis tot rust."


Autocoureur Tom Coronel opent kermis

Laren Tom Coronel, die regelmatig uit komt in het wereldkampioenschap voor toerwagens, het WTCR, opent zaterdag 30 juni om 13.00 uur de kermis in Laren.

De Eemnesser heeft zijn eigen raceteam en reed vorig jaar met zijn broer Tim de Dakar Rally in Argentinië helemaal uit.
Coronel neemt het bij de botsauto-attractie op tegen de aanwezige jongeren, die met hem gratis een paar ritten mogen rijden. Er is een gratis loterij met als prijs een kartingrondje en er zijn er uiteraard gratis oliebollen. De opening wordt omlijst door de MCC en cultuurwethouder Karin van Hunnik.

De kermis duurt tot en met donderdag 5 juli.