Ingmar van Rosmalen met zijn prijs.
Ingmar van Rosmalen met zijn prijs. Foto: PR

Laren-keeper Ingmar van Rosmalen 'minst gepasseerd'

Laren De 24-jarige Ingmar van Rosmalen uit Laren is uitgeroepen tot 'Minst gepasseerde keeper van Nederland'. Dit klassement is bijgehouden door het amateurskeepersplatform 'klassekeepers.com'.

De keeper van het eerste elftal van SV Laren'99 heeft de hele competitie - in zijn debuutjaar in Laren 1 - slechts elf keer een bal doorgelaten.

Ook 'Speler van het Seizoen'

"Je zou zeggen dat dat geen prestatie is als je met zo'n overmacht kampioen wordt, maar Ingmar heeft op beslissende momenten zijn doel leeg weten te houden. Niet voor niets is hij door trainer Fred Roest benoemd tot de 'Speler van het Seizoen'", zegt SV Laren'99-woordvoerder John Timmerman. Van Rosmalen kreeg een cheque cadeau die hij kan verzilveren voor een bezoek aan een voetbalwedstrijd naar keuze in het buitenland.

Saai?

Ingmar van Rosmalen is trots op de toegekende prijs. Heb je de competitie niet als dodelijk saai ervaren? "Er zaten inderdaad wedstrijden tussen waarin ik persoonlijk gewoon weinig te doen had", antwoordt hij. "Dan is het inderdaad wel lastig om de hele wedstrijd geconcentreerd te blijven en toch nog je volledige focus te houden voor die enkele ballen die je wel krijgt. Maar je wilt als keeper je goal leeg houden en de ballen die je krijgt dan ook echt hebben. Dat motiveerde wel om toch negentig minuten lang vol de focus te houden."
De Laarder voetbalt al van jongs af aan. Eerst bij de kabouters van LFC Laren en later - toen deze voetbalvereniging fuseerde met LVV - bij SV Laren'99. Hij is als F'je gaan keepen. "Ik kon niet zo goed voetballen en was een kop groter dan de rest."

'Dat dit meteen uitmondt in prachtige prijzen is geweldig'

Prachtige prijzen

Nog nooit speelde hij in het eerste elftal. "Na de A-junioren heb ik drie seizoenen met plezier in het tweede gespeeld. Dat vond ik prima." Hij had geen ambitie om voor het eerste elftal te gaan. Dat veranderde voor aanvang van het seizoen 2017/2018 toen het clubbestuur na overleg met trainer Fred Roest en de selectiespelers de beslissing maakte over te stappen van de zondag- naar de zaterdagcompetitie. Toen bleek dat Roest dan ook weer het elftal zou trainen, heeft Van Rosmalen alles op alles gezet om eerste keeper te worden. "Dat dit is gelukt en dat dat dan meteen uitmondt in prachtige prijzen is natuurlijk geweldig."

De Laarder staat ook volgend seizoen weer onder de lat.