Zaterdag is er een muziekdag in het Brinkhuis in Laren.
Zaterdag is er een muziekdag in het Brinkhuis in Laren.

Vrijdag 15 juni

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone kom op werkdagen naar de PC Helpdesk BEL in Het Brinkhuis-Laren. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar!. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl.

Mamacafé Huizen

10.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Bekkenproblemen tijdens de zwangerschap en na de bevalling: hoe komt het en wat kan je eraan doen? Frida Barmentlo (www.barmentlofysiotherapie.nl) geeft adviezen en tips. Alle (a.s. ouders) met baby's en hun broertjes en zusjes tot 4 jaar zijn van harte welkom.

Geef-en-neemtafel

10:.00 uur | Brinkhuis Laren

De geef-en-neemtafel wordt door vrijwilligers van Versa Welzijn georganiseerd. Elke vrijdag in het Brinkhuis voor spullen die een tweede kans verdienen.

Happy Spirit Days - festival

10.19 uur | Boerderij Binnenweg 7 Blaricum

Je onderdompelen in de wereld van yoga, meditatie, mindfulness en meer. Inspiratie voor hart en hoofd, maar altijd down to earth, met beide benen in het boerderijgras. Op dit charmante boetiekfestival zijn alle ingrediënten aanwezig voor een leven in balans. Met Happy Garden en Happy Bazaar!

Taalcafé

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Elke vrijdagmiddag oefenen we de Nederlandse taal boven in de bieb. Zonder afspraak en gratis.

Zaterdag 16 juni

Repair Café Eemnes

10.00 uur | De Schoter Eemnes

Repair Café Eemnes zaterdag 16 juni in gebouw de Schoter te Eemnes.

Muziekdag Laren

13.00 uur | Brinkhuis Laren

Op 16 juni gaan we helemaal uit ons dak omdat leerlingen de Muziekdag Laren gaan organiseren van 12.00 tot 16.30 uur in het Brinkhuis te Laren. Optredens zijn buiten en entree is gratis. Leerlingen van jong tot oud komen optreden. Een geweldig evenement met veel variatie.

Bolletje Rolletje Kindertoneel

19.00 uur | Kindcentrum De Optimist Huizen

Zaterdag 16 juni speelt Bolletje Rolletje KIndertoneel het theaterstuk 'Sjakie en de chocoladefabriek.' De entree is € 2,50 t/m 12 jaar en € 7,- voor iedereen ouder.

Zondag 17 juni

Korenfestival Laren 2018

14.30 uur | St Jans Basiliek Laren

Korenfestival Laren 2018 in de Sint Jansbasiliek. 10.00 uur: feestelijk gezongen H. Mis. 14.30 uur: zondagmiddagconcert met 3 koren. Toegang gratis. Na afloop deurcollecte.

Maandag 18 juni

Geef-en-neemsnuffelkast

9.30 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Wijkcentrum Holleblok heeft een snuffelkast met tweedehandsbaby/kinderkleding in de maten 50 tot ongeveer maat 152 tegen kleine prijzen. Geopend: maandag van 9.30 tot 12.00 uur. Kom een keer kijken! Wijkcentrum Holleblok.

Rummikub en scrabble

10.30 uur | De Malbak Blaricum

Wilt u vroegere tijden laten herleven? Elke maandagochtend is er in wijkcentrum de Malbak van 10.30-11.30 uur gelegenheid om onderling gezellig ouderwets rummikub of scrabble te spelen. Sjoelen, dammen of mens-erger-je-niet kan ook. Heeft u zelf nog spellen: neem ze mee!

Dinsdag 19 juni

Computerhelpdesk de Brassershoeve (leercentrum Seniorweb)

10.00 uur | De Brassershoeve Huizen

Heeft u een probleem met uw laptop, tablet of smartphone? Bezoek de Computerhelpdesk waar ervaren deskundige vrijwilligers tussen 10.00 uur en 12.00 uur klaar staan om u te helpen. Waterstraat 2 (achter de Oude Kerk). Meer informatie: www.debrassershoeve.nl of https://huizen.seniorweb.nl.

Bibliotheek Malbak

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Elke dinsdag- en donderdagochtend kunt u boeken lenen bij de Malbak bibliotheek. Naast het lenen van boeken kunt u ook gezellig een kopje koffie of thee drinken in de Malbak bieb. Kosten zijn 35 cent per boek, 2 weken lenen. Wetering 122, 1261 NK Blaricum.

Spelmiddag

13.30 uur | De Blaercom

Wilt u vroegere tijden laten herleven? Tijdens deze middag is er gelegenheid om een gezellig bordspel te spelen, zoals dammen, mens-erger-je-niet, rummikub of scrabble. Sjoelen kan ook. Heeft u zelf nog spellen: neem ze mee! Info: Susan Bakker, sbakker@versawelzijn.nl, 035-7504149.

Gratis Nederlandse les / Free Dutch Lesson

19.30 uur | De Malbak Blaricum

Every Tuesday between 7.30-9.30 pm you are invited to our Dutch language lessons. You will learn more about the meaning of words and verbs. Level: speaking and understanding the Dutch language a bit. Please join us! De Malbak, Wetering 122, Blaricum.

VVAO Lezing 'Architectuur in Almere'

20.00 uur | Brinkhuis Laren

Over het ontstaan van Almere, het stedenbouwkundig plan, het stadshart, de architectuur, de groei, de Oostvaardersplassen en Floriade 2022. Spreker: drs. Paula van Dijk studeerde kunstgeschiedenis aan de UvA en is freelance kunsthistorisch gids. Aanmelden via aaagooieneemland@gmail.com (Vrouwen HBO+).

Woensdag 20 juni

Taalcafé / Language bar

10.30 uur | De Malbak Blaricum

Anderstaligen zijn elke woensdag van 10.30-12.00 uur welkom bij het Taalcafé. Hier kunt u uw Nederlands verbeteren door gesprekjes te voeren met anderen. Non Dutch speakers are welcome every Wednesday between 10.30-12.00 am. You can improve your Dutch while speaking with others. Please join!

Film aan de Brink - 'The Leisure Seeker'

14.30 uur | Brinkhuis Laren

Frankrijk/Italië, 2017, Romantiek, 112 min. Regie: Paolo Virzi. Met: Donald Sutherland, Helen Mirren. Een liefdespaar reist van Boston naar het zuidelijkste puntje van Florida in een camper genaamd 'The Leisure Seeker'. Ze herontdekken Amerika's oostkust en elkaar. Entree: € 5,-.

Film aan de Brink - 'Wonder Wheel'

19.30 uur | Brinkhuis Laren

VS, 2017, Drama, Regie: Woody Allen. Met o.a. Kate Winslet en James Belushi. In het Coney Island van de jaren vijftig zijn de levens van een badmeester, een voormalig actrice, haar onbehouwen man en hun dochter met elkaar verbonden. Bovendien is dochterlief op de vlucht voor gangsters. Entree: € 5,-.

Donderdag 21 juni

Computerhelpdesk de Brassershoeve (leercentrum Seniorweb)

10.00 uur | De Brassershoeve Huizen

Heeft u een probleem met uw laptop, tablet of smartphone? Bezoek de Computerhelpdesk waar ervaren deskundige vrijwilligers tussen 10.00 uur en 12.00 uur klaar staan om u te helpen. Waterstraat 2 (achter de Oude Kerk). Meer informatie is te vinden op www.debrassershoeve.nl of https://huizen.seniorweb.nl.

Gezonde start van de dag, heerlijk ontbijten

9.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Heerlijk ontbijten met buurtgenoten. Voor een gezellig en gezond ontbijt kunt u iedere donderdag terecht in wijkcentrum Holleblok. Ineke en Claudia heten u van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. € 2,- per persoon. Wekelijks op donderdag vanaf 9.00 uur.

Koersballen

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Koersbal lijkt op jeu de boule. Er is geen kracht voor nodig en het wordt binnen gespeeld. Het verrassende van dit spel is de bal, omdat het zwaartepunt niet in het midden zit. Iedereen kan het leren, dus kom een keertje kijken. Donderdag van 10.00-12.00 uur. De Malbak, Wetering 122, Blaricum. 035-5262902.

Bibliotheek Malbak

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Elke dinsdag- en donderdagochtend kunt u boeken lenen bij de Malbak bibliotheek. Naast het lenen van boeken kunt u ook gezellig een kopje koffie of thee drinken in de Malbak bieb. Kosten zijn 35 cent per boek, 2 weken lenen. Wetering 122, 1261 NK Blaricum.

Koffie ochtend

10.00 uur | De Blaercom

Zin in een kopje koffie? Vind je het leuk om anderen te ontmoeten in een ontspannen en gezellige sfeer. Kom dan naar deze koffieochtend. Iedere donderdagochtend vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar. Iedereen is welkom! Informatie en/of aanmelden: Susan Bakker, sbakker@versawelzijn.nl, 035-7504149.

Koffieochtend in Brinkhuis

10.30 uur | Brinkhuis Laren

Op donderdagmorgen wordt er door de gastvrouwen koffie en thee geschonken in de bovenzaal van het Brinkhuis. Even tijd voor elkaar en een gezellig babbeltje.



Vrijwilliger gezocht / vrijwilliger worden

13.30 uur | De Malbak Blaricum

Loop binnen tijdens onze openingstijden of maak een afspraak voor een ander moment, voor info, bemiddeling, advies of scholing. Bezoek onze website vclarenblaricum@versawelzijn.nl met digitale vrijwilligersvacaturebank of bel 035-750 4149. Versa Vrijwilligerscentrale, Wetering 122, 1261 NK Blaricum.

Bijeenkomst veteranensociëteit

13.30 uur | Brassershoeve Huizen

Veteranenbijeenkomst.

21 Zonnegroeten op Internationale Yogadag van 20.15 - 21.15. ***Donatiebasis***

20.15 uur | Body and Beyond Huizen

Meld je gratis aan via www.momoyoga.nl/Bodyandbeyond voor deelname aan de les. De opbrengst is bestemd voor inwoners van Huizen waarvoor het financieel niet haalbaar is om yogales te volgen. Neem contact op met Bianca (06-11048271) voor meer informatie.

Fernando Lameirinhas - '7'

20.15 uur | Brinkhuis Laren

In zijn nieuwe theaterconcert '7' onderzoekt Fernando Lameirinhas de zeven klassieke zonden en deugden in zijn leven en dat van anderen. Hij brengt zijn gitaar, een ukelele en een cavaquinho mee, waarmee hij de fado ook deze keer benadert zoals alleen hij dat kan: met hart en ziel. Entree € 15,-.

Vrijdag 22 juni

Papageno Zomerconcert

20.15 uur | Rust Wat Blaricum

Het Papageno Zomerconcert rond het meertje bij Rust Wat. Dit jaar op vrijdagavond 22 juni. Denk daarbij aan een mooi meertje in Blaricum. Families en vrienden genieten op de tijdelijke tribunes van een heerlijk ontspannen avond met prachtige muziek. www.zomerconcert.nl.