Verplaatsing weekmarkt

Laren In verband met de kermis op Plein 1945 vindt de weekmarkt van vrijdag 29 juni en 6 juli plaats op de Brink, vanaf de basiliek en De Rijt tot aan de Torenlaan.


Markt over veiligheid
in Eemnes

Eemnes Politie, brandweer, buurtpreventieverenigingen en de gemeente staan zaterdag 30 juni tussen 11.00 en 15.00 uur op de Braadkamp. Belangstellenden zijn welkom om in gesprek te gaan over veiligheid in en om de woning.

Op de markt kunnen inwoners informatie krijgen over (in hun buurt) veelgebruikte inbraakmethoden, inbraakpreventie, buurtpreventieverenigingen en over de buurt-WhatsAppgroepen. Kijk ook op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Een kleine brand kan veel schade en leed aanrichten. Maar brand is met een paar simpele maatregelen te voorkomen. En als het toch mis gaat, kan de schade worden beperkt. De brandweer vertelt alles over brandveiligheid in en om het huis. Kijk ook alvast eens op www.brandweer.nl/brandveiligheid.


'Wachten op een ongeluk'

Laren Ongetwijfeld is het gedrag van automobilisten laakbaar in de door de heer Van der Maas geschetste situatie. Maar ik constateer regelmatig dat het gedrag van fietsende scholieren ook debet is aan gevaarlijke situaties, vooral op het kruispunt Kerklaan/De Rijt en op De Rijt.

Als tegemoetkomend fietsster moet ik vaak uitwijken voor drie naast elkaar rijdende jongelui (een botsing leverde me al eens gekneusde vingers op).
De rijweg van De Rijt is niet breed, voeg daarbij de - vaak aan twee kanten - geparkeerde auto's van klanten van bakker of poelier en je weet nauwelijks hoe je daar veilig zou kunnen fietsen. Ook wordt voornoemd kruispunt vaak geblokkeerd door scholieren die midden op de weg staan te praten of te bellen.
Misschien levert 'blauw-op-straat' op tijdstippen dat de school uitgaat, enig effect op.

Mw J.H. van Horssen, Oosterend, Laren