Appartementen voor cliënten van Sherpa

Blaricum Stichting Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken en Sherpa hebben maandag de intentieovereenkomst getekend om huisvesting voor cliënten van Sherpa te ontwikkelen in de Blaricummermeent.

Het woongebouw wordt neergezet in deelgebied '2e Oor', direct gelegen achter restaurant Bruis. Het gaat in totaal om dertig appartementen. De toekomstige bewoners krijgen hier de zorg en begeleiding die ze nodig hebben. Naar verwachting start de uitvoering van het project in 2019 en is de oplevering in 2020.
Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken, is blij met deze ondertekening: "Als woningcorporatie huisvesten wij mensen die extra hulp nodig hebben bij het vinden van een woning. We zijn daarom blij dat we samen met Sherpa een goede oplossing kunnen bieden voor deze doelgroep. Sherpa-bestuurder Henk Kouwenhoven: "De vraag naar geschikte woonruimte waar onze cliënten goed kunnen wonen is groot. We zijn blij dat we met deze intentieovereenkomst volwaardige huisvesting met veel eigen ruimte en een eigen appartement kunnen realiseren. En in de nabijheid een steunpunt waar cliënten op kunnen terugvallen."


Vermoeide bestuurder (19) aangehouden

Eemnes De politie heeft vorige week een Poolse vrachtwagenchauffeur van de weg gehaald. De 19-jarige man reed slingerend over de rijbaan van de rijksweg A1 in de richting van Amsterdam. Aanvankelijk dachten weggebruikers dat de chauffeur beschonken was.

De politie trof de auto rond 08.10 uur aan in het verkeer bij het knooppunt Eemnes. Er werd al in file gereden, dus de snelheid was erg laag. De agenten gaven de man een stopteken, maar die reageerde daar niet op en zijn auto rolde tegen de politiewagen aan. Agenten haalden de bestuurder uit zijn auto en brachten hem over naar het politiebureau.
Bij onderzoek bleek dat de man niet onder invloed was van alcohol of andere geestverruimende en/of verdovende middelen, maar ernstig vermoeid was omdat hij elf uur onafgebroken achter het stuur had gezeten. Hij heeft verschillende boetes gekregen.