Pernette aan het werk.
Pernette aan het werk. Foto: Hanneke Siemer

Pernette van Otterloo: 'Wie helpt ons aan een nieuw onderkomen?'

Laren De Keramiekfabriek, nu nog op de Werkdroger 2 in Laren, is vanaf eind juli dakloos. Oprichter en eigenaar Pernette de Mol van Otterloo is ten einde raad, want ondanks vele pogingen is er nog steeds geen geschikte ruimte (minimaal 30 m² met water en elektra) gevonden.

De Keramiekfabriek is al achttien jaar een begrip in Laren. Kunstenaars, zoals kinderboekenschrijfster Gitte Spee uit Laren, werken regelmatig in de Keramiekfabriek. Gitte Spee: "Bij Pernette doe ik al mijn keramiekwerk. Niet alleen mijn kinderboekfiguurtjes, maar ook Japanse thema's zijn erg populair. Ik kan deze werkplek niet missen!"

Zowel professionele als amateurkunstenaars werken hier met inspiratie en plezier samen, zegt De Mol van Otterloo. "De workshops voor kinderen zijn een onmisbare opstap in hun creatieve educatie en ontwikkeling."

Laren is een kunstenaarsgemeente. Vele, vaak beroemde, schilders en andere kunstenaars hebben de gemeente een bijzonder imago gegeven. De Keramiekfabriek en haar vrienden hopen dat er een oplossing wordt gevonden om deze unieke kunstenaarswerkplaats te behouden voor Laren. Daarom wordt ook de gemeente gevraagd om mogelijkheden te bekijken en zo deze actieve kunstbeoefening binnen haar grenzen te behouden.

Wie de Keramiekfabriek aan nieuwe ruimte kan helpen, kan bellen of mailen naar 06-22944151 of info@dekeramiekfabriek.nl.