Bandoneonist Carel Kraayenhof was solist op het Papageno Zomerconcert.
Bandoneonist Carel Kraayenhof was solist op het Papageno Zomerconcert. Foto: Yvonne Verburg

Carel Kraayenhof warmt publiek op

Blaricum Ruim 750 bezoekers hebben vrijdagavond bij Rust Wat genoten van het optreden van bandoneonist Carel Kraayenhof, de man die wereldberoemd werd na zijn optreden op het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima in 2002.

Hij speelde tijdens het 21ste Zomerconcert, georganiseerd door Lions Crailo, samen met het Amersfoort JeugdOrkest, een groep getalenteerde jonge musici die al vele prijzen heeft gewonnen in binnen- en buitenland.
Ondanks de koude avond lieten de gasten zich niet weerhouden om op de tribunes rond het meer van het Blaricumse restaurant plaats te nemen. Ze konden daar genieten van een bijzonder sfeervol concert. Voor de pauze was er repertoire van Giuseppe Verdi en Gustav Holst. Floris Kortie, copresentator van Podium Witteman, wist op inspirerende wijze de muziek uit te leggen aan het publiek. Na de pauze zorgde Carel Kraayenhof er persoonlijk voor dat niemand meer last had van de kou. De muziek van Piazzolla, met als hoogtepunt 'Adios Nonino' kwam goed tot zijn recht met de begeleiding van het jonge orkest. In de open lucht waande het publiek zich in Argentinië.

Het bestuur van het Papageno Zomerconcert gaat zich nu beraden wie er in 2019 op het eiland zal optreden. De opbrengst van de concerten en van de horeca is bestemd voor de goede doelen IMC Wereldschool en Stichting Papageno Huis.